De baas over je lijf


Nederlands | 15-10-2020 |

9789085606703

Paperback / softback


€ 26,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Wanneer is lichamelijk contact gewenst en wanneer niet? Hoe benoem je geslachtsdelen? Wat doe je als je geen kus wilt geven of je piemel niet wilt laten zien?

Kleuter Luuk en peuter Roos doen heel gewone dingen. Ze gaan naar het zwembad, spelen buiten, maken ruzie, lossen het weer op en kijken aan het eind van de dag nog even rustig tv. Ook, of misschien wel juist, binnen deze gewone context komen bovenstaande vragen langs. Het gewone van de situaties maakt onderwerpen als bloot, aanraken en grenzen aangeven makkelijker bespreekbaar, thuis, op school en in de kinderopvang.

Eerder verschenen de verhalen in drie afzonderlijke prentenboekjes: In je blootje, Dat is fijn en Nee zeggen mag.

De baas over je lijf geeft een handvat om met jonge kinderen over gewenst en ongewenst lichamelijk contact te praten.

Biografie

Melanie (Linssen-)Meijer is huisarts met onder meer de aandachtsgebieden kindermishandeling en somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Ze heeft een bedrijfskundige achtergrond en was jaren werkzaam in het bedrijfsleven. Ook werkte ze als vrijwilliger bij De Kindertelefoon Amsterdam. Melanie is moeder van een zoon en een dochter. Iva Bicanic is expert op het gebied van (traumabehandeling na) seksueel geweld. Ze is klinisch psycholoog, hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum in het UMC Utrecht en bestuursvoorzitter van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld. Iva heeft jarenlange ervaring met het behandelen van kinderen, jongeren en jongvolwassen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. In maart 2014 promoveerde zij op haar onderzoek naar pubermeisjes en jonge vrouwen die een verkrachting hebben meegemaakt.

Details

EAN :9789085606703
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  15-10-2020
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :185 mm
Breedte :184 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :352 gr
Status : Bestelbaar