Wat kun je doen als je gedachten vastlopen


Nederlands | 04-04-2019 |

9789085605751

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,90


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Wist je dat mensen sorteermachines in hun hersenen hebben die ervoor zorgen dat hun hersenen niet overvol raken met overbodige gedachten? Maar soms raakt zo n sorteermachine in de war, en dan raken je hersenen verstopt met gedachten die je echt dwarszitten. Als dat bij jou is gebeurd, als het moeilijk voor je is om je veilig of zeker van jezelf te voelen omdat bepaalde gedachten zijn blijven steken, dan is dit een boek voor jou. Wat kun je doen als je gedachten vastlopen? leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan die gebruikt worden om een obsessieve-compulsieve stoornis te behandelen. Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies helpt het kinderen de vaardigheden te leren die nodig zijn om zich los te maken van de lastige gedachten en dwang van OCS. Het helpt kinderen gelukkiger te worden. Dit help-oefenboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren hoe ze tegen OCS moeten vechten. Wat kun je doen als je gedachten vastlopen?verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Slogan/Promotie

Wist je dat mensen sorteermachines in hun hersenen hebben die ervoor zorgen dat hun hersenen niet overvol raken met overbodige gedachten? Maar soms raakt zo’n sorteermachine in de war, en dan raken je hersenen verstopt met gedachten die je echt dwarszitten. Als dat bij jou is gebeurd, als het moeilijk voor je is om je veilig of zeker van jezelf te voelen omdat bepaalde gedachten zijn blijven steken, dan is dit een boek voor jou. Wat kun je doen als je gedachten vastlopen leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan die gebruikt worden om een obsessieve-compulsieve stoornis te behandelen. Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies helpt het kinderen de vaardigheden te leren die nodig zijn om zich los te maken van de lastige gedachten en dwang van OCS. Het helpt kinderen gelukkiger te worden. Dit help-oefenboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren hoe ze tegen OCS moeten vechten. Wat kun je doen als je gedachten vastlopen verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Biografie

Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders.

Inhoudsopgave

INHOUD Introductie voor ouders en verzorgers....bladzijde 4 HOOFDSTUK EEN Spaar je rommel?....bladzijde 6 HOOFDSTUK TWEE Wat is OCS?....bladzijde 16 HOOFDSTUK DRIE De lievelingstrucs van OCS....bladzijde 26 HOOFDSTUK VIER Waarom krijgt een kind OCS?....bladzijde 38 HOOFDSTUK VIJF Is het te moeilijk?....bladzijde 44 HOOFDSTUK ZES Nog iets wat je moet weten....bladzijde 48 HOOFDSTUK ZEVEN Je eerste hulpmiddel: Ik zoek....bladzijde 56 HOOFDSTUK ACHT Je tweede hulpmiddel: Reageer brutaal....bladzijde 62 HOOFDSTUK NEGEN Je derde hulpmiddel: Laat OCS zien wie de baas is....bladzijde 64 HOOFDSTUK TIEN Je hulpmiddelen gaan gebruiken....bladzijde 70 HOOFDSTUK ELF OCS leert langzaam....bladzijde 82 HOOFDSTUK TWAALF Blijf klimmen....bladzijde 86 HOOFDSTUK DERTIEN Goed worden in het vechten tegen OCS....bladzijde 90 HOOFDSTUK VEERTIEN Je kunt het!....bladzijde 94

Details

EAN :9789085605751
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Vertaler : Els Musterd-de Haas
Publicatie datum :  04-04-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :280 mm
Breedte :217 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :414 gr
Status : Bestelbaar