Wat kun je doen als je te snel boos wordt?


Nederlands | 06-08-2019 | 95 pagina's

9789085605553

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,90


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Effectief werkboek om boosheid bij kinderen te verminderen.

Tekst achterflap

Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en BAM! ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hen een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat. Duidelijke stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven helpen kinderen zich nieuwe vaardigheden aan te leren die samenhangen met het verminderen van hun probleem. Wat kun je doen als je te snel boos bent verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders. Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.

Slogan/Promotie

Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en – BAM! – ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hun een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat. Duidelijke stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven helpen kinderen zich nieuwe vaardigheden aan te leren die samenhangen met het verminderen van hun probleem. Wat kun je doen als je te snel boos bent verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders. Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.

Biografie

Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders.

Inhoudsopgave

Inhoud Introductie voor ouders en verzorgers….bladzijde 4 Hoofdstuk een Achter het stuur….bladzijde 6 Hoofdstuk twee Een geheimpje over boosheid….bladzijde 12 Hoofdstuk drie Krijg je vrienden door boosheid?….bladzijde 22 Hoofdstuk vier Brand! Brand!….bladzijde 26 Hoofdstuk vijf Boosheid-uitdoofmethode (1): Neem een pauze….bladzijde 30 Hoofdstuk zes Boosheid-uitdoofmethode (2): Heb koele gedachten….blz. 38 Hoofdstuk zeven Boosheid-uitdoofmethode (3): Laat boosheid er veilig uit…blz. 48 Hoofdstuk acht Boosheid-uitdoofmethode (4): Los het probleem op….blz. 62 Hoofdstuk negen Vonken herkennen….bladzijde 76 Hoofdstuk tien Betaald zetten en stekelballen….bladzijde 82 Hoofdstuk elf Laat je lontje groeien….bladzijde 88 Hoofdstuk twaalf Je kunt het!….bladzijde 94

Details

EAN :9789085605553
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Vertaler : E. Musterd-de Haas
Publicatie datum :  06-08-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :279 mm
Breedte :216 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :411 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :95