Julia heeft twee huizen


Nederlands | 07-12-2017 | 40 pagina's

9789085605201

Hardback


  Lees de eerste pagina's

€ 16,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Voorleesverhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Tekst achterflap

Julia woont in twee huizen: ze heeft een huis met papa en een met mama. Soms is dat jammer en soms juist leuk. De zes verhalen over Julia gaan over allerlei gebeurtenissen rondom een scheiding. Over scheiden in het algemeen, het gevoel van kinderen van gescheiden ouders dat ze of de ene of de andere ouder verdriet doen, een verhuizing van een van de ouders, een nieuwe partner en gezinsuitbreiding. De verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, en bieden een handvat om de verschillende situaties en gevoelens te kunnen bespreken. Het belangrijkste uitgangspunt van Julia heeft twee huizen is dat kinderen vertrouwen en zekerheid nodig hebben. Het vertrouwen dat papa en mama er, ondanks hun scheiding, nog steeds allebei voor het kind zijn. De zekerheid dat het kind geen schuld heeft aan de scheiding en, ondanks de veranderde situatie, gelukkig mag en kan opgroeien. Nicoline Wisse Smit is gescheiden en moeder van een dochter. Zij besloot dit boek te schrijven vanwege haar behoefte aan een goed kinderboek om haar scheiding bespreekbaar te maken.

Biografie

Nicoline Wisse Smit (1970) heeft van kinds af aan met veel plezier geschreven. Ook later bleven pen en papier haar lief. Sinds 2001 runt Nicoline haar eigen communicatiebureau Wis & Waarachtig en schrijft zij veelvuldig in opdracht. Julia heeft twee huizen is het eerste boek van haar hand. Ze schreef het vanuit haar eigen behoefte aan een goed kinderboek rondom het onderwerp scheiden.

Inhoudsopgave

VOORWOORD 7 TOELICHTING 9 JULIA HEEFT TWEE HUIZEN 12 JULIA KAN NIET KIEZEN 18 MET DE TREIN NAAR PAPA 24 PAPA IS VERLIEFD 30 JULIA KRIJGT EEN BROERTJE 36 ALS JULIA LATER GROOT IS 42 MEER WETEN? 47

Details

EAN :9789085605201
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  07-12-2017
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :225 mm
Breedte :200 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :342 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :40
Keywords :  co-ouderschap;echtscheiding;kinderen