Project mens


Nederlands | 23-11-2023 |

9789085602163

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 18,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

De kinderen weten niet wat ze zien… meester Milan in een jurk en mevrouw Snorrebaard in een basketbaltenue! De school staat in het teken van ‘Project mens’. Een te gek project over mensen, culturen, namen, haren, huidskleuren en geloven. Over discriminatie, racisme en oneerlijke verschillen. Ieder kind in de schoolklas van meester Milan is anders. Er zijn grote kinderen, kleine kinderen, kinderen met zwart haar en blond haar, een bruine huid en een beige huid. Sommige kinderen zijn in Nederland geboren, sommigen in een ander land. Van sommige kinderen is de vader in een ander land geboren dan de moeder. In dit boek gaan Mei Li, Zula, Amir, Orlando en Saar met het project aan de slag. Ze onderzoeken met elkaar de verschillen en vertellen over hun ervaringen met vooroordelen en discriminatie. Je leest over pesten, melanine, discriminatie, geloof en regels en je krijgt leuke weetjes uit verschillende culturen. Wist je bijvoorbeeld dat mooi ingevlochten haar vroeger werd gebruikt om rijst in te verstoppen zodat er altijd iets te eten was voor tot slaaf gemaakten die op de vlucht waren? En dat Hanky Panky Shanghai niet Chinees is voor ‘wel gefeliciteerd’? Ook lees je over belangrijke personen (helden) van vroeger en nu en wat ze betekenen voor de mens. Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Biografie

Mirjana Petrovic werkt al geruime tijd met en voor mensen met een verstandelijke beperking in hun woonsituatie. Na jaren op de werkvloer gestaan te hebben, is zij inmiddels een ruim aantal jaren werkzaam als manager in de gehandicaptenzorg. Mirjana studeerde af als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en na het behalen van haar Pre Master bedrijfskunde medio 2023 zal zij in 2024 starten met de MBA Healthcare Management. Hiernaast heeft zij samen met haar man een gezin met vier kinderen die de inspiratie vormden voor haar laatste verschenen boek.

Inhoudsopgave

Inleiding 8 Hoe heet ik? Naam 20 Welke kleur heb ik? Huidskleur 30 Welke haarstijl heb ik? Haar 39 Waar kom ik vandaan? Culturele achtergrond 50 Geloof jij ergens in? Geloof 59 Wie ben ik? Dit ben ik! 69 Nawoord 87

Details

EAN :9789085602163
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  23-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :196 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :254 gr
Status : Bestelbaar