Spiritueel zakboekje voor professionals


Nederlands | 01-11-2021 | 168 pagina's

9789085601371

Paperback / softback


€ 19,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Je bent professional en je kunt je professionele kennis en capaciteiten goed inzetten. Je hebt je ook nog persoonlijk ontwikkeld door trainingen, levenservaring, wellicht therapie. Dit boek gaat nog een stap verder. Kun je in jezelf ook een dimensie ontdekken die nog dieper gaat dan dat? Kun je contact maken met de stilte in jezelf, waar wel een alert bewustzijn is, maar geen luidruchtige gedachten. Vanuit deze innerlijke bron vloeit er creativiteit in wat je denkt en doet. Je professionele handelen wordt dan vrijer, authentieker, minder gebonden aan rollen, regels en verwachtingen. Er komt een lichtheid in je leven -ook in je persoonlijke leven. In dit zakboekje wordt kennis uit de psychologie, vooral de positieve psychologie toegepast. Maar ook hier gaan we een stap verder. De Perennial Philosophy (Eeuwige Filosofie) richt zich op het mooiste en meest gemeenschappelijke van álle religies en wereldbeschouwingen. Met of zonder God. En dit draagt bij aan onze spirituele ontwikkeling. De verschillende hoofdstukken maken dit concreet met voorbeelden en tips. Dit spirituele zakboek is geschikt voor professionals, zoals: psychologen, psychotherapeuten, therapeuten, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, buurtwerkers, begeleiders. Maar ook voor docenten in het (basis)onderwijs, rouwbegeleiders en studenten (pabo, psychologie). Natuurlijk ook voor iedere belangstellende. Dr. Vincent Duindam is psycholoog, spreker en publicist. Hij geeft al 40 jaar les aan de Universiteit van Utrecht, de Academie voor Geesteswetenschappen, de Hogeschool Utrecht en de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO). “Heerlijk hoe Duindam helder uiteenzet dat wetenschappelijke bevindingen vanuit positieve psychologie perfect matchen met diepgaande spirituele inzichten die al eeuwen lang aangereikt worden door Grote Meesters." Mia Leijssen, hoogleraar in Leuven "De teksten van Duindam zijn een manier om geleefde hermeneutiek na te streven, een echte eigentijdse spiritualiteit" Thomas Quartier, hoogleraar in Nijmegen Dat de diepste bron van identiteit ook mee mag spelen in de hulpverlening. Zeer waardevol. Ook dat het voor niet gelovigen geldt, maakt het zo toepasbaar. Immers, het gaat om onze ware identiteit en die gaat voorbij aan alle vormen van religie. Anne Pauen, Bijscholingsinstituut voor coaches & therapeuten.

Recensie/Quote

In Spiritueel zakboekje voor professionals verbindt Duindam begrippen uit de psychologie met inzichten uit de oosterse spiritualiteit en visa versa. De twee disciplines vullen elkaar niet alleen aan, ze verdiepen elkaar ook. Wezenlijke thema’s als overgave, verantwoordelijkheid, ons innerlijk kompas en het levensverhaal worden in het Spiritueel zakboekje vanuit een nieuw perspectief bekeken. Hij neemt de lezer mee in reflectie en verdieping, maar geeft ook praktische inzichten en handvatten.

Biografie

Dr. Vincent Duindam is psycholoog, spreker en publicist. Sinds 1981 is hij als docent/onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht. Studenten verkozen hem tweemaal tot docent van het jaar. Daarnaast geeft hij op allerlei andere plekken les, zoals Hogeschool Utrecht, de Vrije Hogeschool, de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO) en de Academie voor Geesteswetenschappen. Hij publiceerde tien boeken over psychologie, spiritualiteit, liefdesrelaties, opvoeding en onderwijs. Hij schreef ook voor Psychologie, Opzij, Happinez, VolZin, Emancipator, De Bezieling, etc. Zijn specialiteit is het grensgebied (positieve) psychologie en spiritualiteit.

Details

EAN :9789085601371
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  01-11-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :160 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :307 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :168
Keywords :  opvoeding;pedagogiek;perennial philosophy