Ik en faalangst


Nederlands | 27-02-2019 | 68 pagina's

9789085600664

Paperback / softback


€ 16,95


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

In dit boek leren kinderen hoe ze omgaan met faalangst. De oefeningen en tips die opgenomen zijn maken faalangstige kinderen rustiger en dat stelt hen in staat te laten zien wat ze wel kunnen.

Tekst achterflap

Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Het is belangrijk dat je van jezelf weet wat je goed kan en wat je leuk vindt om te doen. Als je weet wat je sterke kanten zijn, voel je meer zelfvertrouwen. Je denkt sneller dat je het kan en voelt je rustiger. Hierdoor ben je eerder ontspannen en lukt alles ook beter. De meeste kinderen op school voelen zich een beetje gespannen als ze een toets krijgen of een spreekbeurt moeten houden. Vaak zijn ze hierdoor goed geconcentreerd en kunnen ze beter presteren. Bij kinderen met faalangst is de spanning te groot. Zij kunnen bijvoorbeeld alleen maar denken dat het waarschijnlijk toch niet lukt. Zij blokkeren en kunnen niet meer laten zien wat ze kunnen. In dit boek leren Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan, beiden orthopedagoog, kinderen omgaan met faalangst. De oefeningen en tips die opgenomen zijn maken faalangstige kinderen rustiger en dat stelt hen in staat te laten zien wat ze wel kunnen.

Biografie

Drs. Nathalie van Kordelaar (1979) is opgeleid tot orthopedagoog-generalist (Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam) en tot specialist hoogbegaafdheid (ECHA, Radboud Universiteit). Zij heeft sinds 2008 samen met Mirjam Zwaan een eigen praktijk: Incontexto Orthopedagogen. Daarnaast werkt zij bij Unita (samenwerkingsverband passend onderwijs) voor de hoogbegaafde leerlingen met bijkomende problematieken (dubbel bijzondere hoogbegaafde kinderen). Zij is vanuit dit samenwerkingsverband betrokken bij een expertisecentrum voor hoogbegaafde kinderen (zowel PO als VO) met bijkomende problematieken die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen in het onderwijs. Voor de start van haar eigen praktijk heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis)onderwijs als lerares en remedial teacher en drie jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider. Momenteel is zij bezig met een promotieonderzoek naar de sociale en emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen in de puberteit bij de Universiteit van Leiden. Mirjam Zwaan is orthopedagoog en specialist hoogbegaafdheid (ECHA). Samen met Nathalie van Kordelaar heeft Mirjam sinds 2008 een eigen praktijk; Incontexto Orthopedagogen. Hun praktijk heeft expertise op het gebied van onderwijs, gedragsproblematiek en hoogbegaafdheid. Mirjam ondersteunt kinderen, hun ouders en school met diagnostiek en behandeling. Ook begeleidt Mirjam leerkrachten of klassen ten aanzien van het groepsproces. Ze geeft regelmatig workshops, o.a. over de door haar ontwikkelde materialen. Eerder heeft Mirjam gewerkt als ambulant begeleider en leerkracht binnen REC 4.

Details

EAN :9789085600664
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  27-02-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :196 mm
Dikte :7 mm
Gewicht :198 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :68
Keywords :  faalangst