Waarom Marx gelijk heeft


Nederlands | 15-01-2024 |

9789083367002

Paperback / softback


€ 24,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

In deze actuele bestseller neemt Terry Eagleton de tien meest gehoorde argumenten tegen Marx onder de loep en ontkracht deze stuk voor stuk. 

Met veel humor laat Terry Eagleton zien dat Max geloofde in het individu, een diep wantrouwen had tegen de staat en geen tolerantie had voor dromerijen over een utopische samenleving. Daarnaast had Marx een goed begrip van het kapitalistische systeem. Bijna profetisch voorspelde Marx de moderne economische ontwikkelingen en de wereldwijde sociale en ecologische ontwrichting die dit heeft gebracht.  

In een wereld waarin het vertrouwen in het neoliberale verhaal afneemt en de door het kapitalisme veroorzaakte crises elkaar steeds sneller opvolgen geeft Eagleton ons een Marx voor deze tijd.  

In deze uitstekende vertaling van Huub Stegeman blijft zowel de originele swung en humor als de marxistisch integriteit van het origineel staan als een huis.

Een boek voor iedereen die wil begrijpen hoe we zijn beland waar we ons nu bevinden en zich afvraagt of er een alternatief is.  

Terry Eagleton (1943) is een prominente Marxistisch denker en universiteitshoogleraar Engelse Literatuur aan de Lancaster University. Hij schrijft veel in kranten en literaire tijdschriften en heeft meer dan 50 boeken op zijn naam over onderwerpen als literaire theorie, cultuur, Marxisme en ideologie.  
In 1983 maakte Eagleton naam met zijn boek Literaire Theorie: Een Inleiding. Dit handzame en zeer populair boek (er zijn wereldwijd meer dan 750.000 exemplaren van verkocht) was voor veel studenten een baken in een verwarrende wereld van moeilijke theorieën over literatuur. Eagleton liet zien hoe literatuur invloed heeft op de sociale klassenstructuur en hoe alle literatuur wordt beïnvloed door politieke en economische factoren. Dit thema komt terug in veel van zijn latere boeken en literatuurkritiek.  

Details

EAN :9789083367002
Auteur: 
Uitgever :Grondwerk
Publicatie datum :  15-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Status :Beschikbaar