De Grieken - Bloed

Nederlands | 05-09-2018 | 272 pagina's

€ 25,00

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Vier tragedies met telkens de vrouw in het centrum van familiaal geweld. Elektra en Alkestis van Sofokles, Medea en Bacchanten van Euripides. 


Tekst achterflap

De teksten van Aischulos, Sofokles en Euripides behoren tot de fundamenten van onze westerse cultuur, precies omdat ze die fundamenten structureel in vraag stellen. Vertaler en auteur Johan Boonen worstelt al zijn hele leven met deze teksten.
Boonens vertalingen van Aischulos, Sofokles en Euripides zijn direct, concreet, geschreven om gezegd te worden, in het hoofd van de lezer of op de Bühne. De Grieken brengt nu alle vertalingen van Boonen samen in drie boekvolumes.

In het derde en laatste deel Bloed komen familiebanden onder hoogspanning te staan, en telkens staat de vrouw in het centrum van dat familiale geweld. Als zus, moeder, echtgenote, geliefde, dochter. Zoals in Elektra van Sofokles, in Medea en Bacchanten, en Alkestis van Euripides.

Redacteur Karel Vanhaesebrouck (ulb) schrijft het voorwoord. Classicus Maarten De Pourcq (Radboud Universiteit Nijmegen) onderzoekt waarom bloed en politiek steevast innig verweven zijn voor Griekse tragische heldinnen. Johan Boonen geeft inzicht in de keuzes die hij als vertaler maakt.Details

  EAN :9789075175691
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Vertaler : Johan Boonen
  Publicatie datum :  05-09-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :203 mm
  Breedte :128 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :319 gr
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :272