The broken circle breakdown featuring the cover-ups of Alabama


Nederlands | 20-07-2013 | 120 pagina's

9789075175332

Paperback / softback


€ 12,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

De dubbelpublicatie van The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama (Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels, 2008) en Massis The Musical (Johan Heldenbergh, 2003) combineert een uitvaart en een wedergeboorte: het leven van twee kanten, in één en hetzelfde boek.

'Ge kunt verdriet niet delen. Niet echt.
We waren er niet voor mekaar.
Hoe goed dat wij ons best ook deden.'

The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama is het afscheidsconcert van Elise/Alabama en Didier/Monroe, op de tonen van een paar legendarische countrysongs. Ze hebben elkaar graag gezien, en dat doen ze nog. Maar de vrucht van die liefde, de kleine Maybelle, is hen na een lange strijd in het ziekenhuis voorgoed ontvallen, en dat is onverdraaglijk. Terwijl Didier zijn verdriet afreageert op het christelijk fundamentalisme, neemt Alabama de meest beslissende beslissing die een mens kan nemen. Een stuk over geloof, wanhoop en liefde. Naar de meest ontroerende voorstelling van de jongste jaren.

'Ik weiger nog iets anders te zijn dan naïef.
Alleen naïeve ideeën gaan ons redden.
Die vlaggen, ge moet ze wegdoen.'

Verfilmd door Felix van Groeningen: The Broken Circle Breakdown

Massis The Musical is de tirade van een man die van krachtpatserij zijn handelsmerk maakte, maar binnenin een zwak en eenzaam diertje was: John Massis, groot lawijt. In de hemel wacht hij zijn herlancering in het leven af, waarbij hij terugkijkt op het vorige. Verslaafd aan de aandacht van 'den tv' was hij. Hij werd miskend en uitgelachen. Maar John zet zich schrap en roept keihard terug. Tegen het bekrompen egoïsme van een verrechtsend Vlaanderen, tegen de alom heersende mediacultuur. Massis The Musical is biografie en manifest ineen. De apologie van een ijzervreter. Een monoloog uit de hoogdagen van het Vlaams Blok.

Details

EAN :9789075175332
Auteur: 
Uitgever :Bebuquin
Publicatie datum :  20-07-2013
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :127 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :166 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :120