Filo en Sofietje


Nederlands | 26-01-2011 | 64 pagina's

9789073034525

Paperback / softback


€ 12,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Filo zit op een rotspunt in de zee. De wolken lijken kamelen en het bootje in de verte lijkt zo klein dat het in zijn hand past. Hoe vrij is een vogel? Wat voelt een zeester? Waarom zien Filo s benen er onder water anders uit dan in het echt ? Of zijn ze onder water net zo echt ? Voor Filo is nadenken het leukste en belangrijkste dat er is.
Sofietje roeit en maakt vliegers. Samen filosoferen ze heel wat af. Lachen doen ze ook. En ze eten.
Je smakt! zegt Filo.
Goed, zegt Sofietje, als ik smak dan besta ik in elk geval!

Dit boek is geschikt voor kinderen tussen acht en twaalf jaar, maar ook oudere en wellicht jongere mensen kunnen genieten van deze verhalen, en van de tekeningen.
Niet de antwoorden, maar de vragen, met daarop vele mogelijke antwoorden, daar draait het om in dit boek. Net als bij een andere uitgave van Atalanta, het Billetjes Bloot Spel, een vragenspel voor dezefde leeftijdsgroep, dat zowel thuis als in het basisonderwijs gebruikt wordt.

Rymke Wiersma: Op mijn vijftiende schreef ik een paar verhalen over twee kinderen, Filo en Sofietje. Ik was vast van plan er een boek van te gaan maken. De oude verhalen gingen helaas verloren, maar Filo en Sofietje bleven in mijn hoofd zitten en ik leerde ze steeds beter kennen. Het plan voor een boek met deze titel bleef bestaan, en met tussenpozen van vele jaren schreef ik nieuwe verhalen. Nu, meer dan veertig jaar later, zijn Filo en Sofietje dan toch eindelijk in een boek terecht gekomen.

Details

EAN :9789073034525
Auteur: 
Uitgever :BoekWerkUtrecht
Publicatie datum :  26-01-2011
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :203 mm
Breedte :146 mm
Dikte :5 mm
Gewicht :132 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :64