Klimaatverandering in organisaties


Nederlands | 04-11-2008 | 143 pagina's

9789066659919

Paperback / softback


€ 21,00


 Voorraad in de winkel

   Te bestellen

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Dit boek biedt een scala aan inzichten over klimaatverandering in organisaties. De basis vormt de kennis die ontwikkeld is binnen Transactionele Analyse (TA). Het kennisgebied van de TA is een cluster van samenhangende theorien die inzicht geven in de menselijke persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en in systemen waarbinnen mensen samenwerken. Klimaatverandering in organisaties levert een bijdrage aan deze laatste categorie. Het samenwerken binnen professionele systemen, oftewel organisaties.
Uiteenlopende professionals die werken met TA hebben een bijdrage geleverd. Thema's als persoonlijk leiderschap, autonomie, grensmanagement en procesontwikkeling komen op een heldere wijze aan bod. Ook zijn er drie interviews met hoogleraren opgenomen die hun reflecties over klimaatveranderingen in organisaties hier delen. De samenhang die boven al deze bijdragen uitstijgt maakt van dit boek een document dat het perspectief van de lezer op veel niveaus in beweging brengt.

Transactionele Analyse is zo' n krachtig model voor organisaties omdat het heldere concepten gebruikt die positief zijn geformuleerd en vaak worden ondersteund door heldere visuele beelden. Het legt een verbinding tussen de individuele balans en de rol die een persoon in de organisatie heeft. Op systeemniveau voegt dit boek ook concepten uit het psychodynamisch systeemgericht denken toe. Samen vormen zij een ijzersterk kader voor de ontwikkeling van een gezond taakgericht werkklimaat in organisaties.
Daarmee is dit boek een eyeopener voor managers, HRM functionarissen, coaches en adviseurs, die complexe verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van het werkklimaat in organisaties.

Details

EAN :9789066659919
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  04-11-2008
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :292 gr
Status :Te bestellen
Aantal pagina's :143