Arroz


Nederlands | 05-04-2007 | 95 pagina's

9789064454394

Paperback / softback


€ 12,50


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

ELK GERECHT MET EEN VERLEDEN heeft zijn eigen verhaal. Want subtiele smaakevenwichten vergen generaties ondervinding. Dat is ook het geval voor de duizendjarige rijsttraditie in en om Valencia en het Albuferameer. De Moren brachten het gewas, 'arroz', rijst, naar Spanje en in Valencia kwam het tot volle bloei. Daar zeggen ze unaniem: 'Paella is een gerecht dat in grote pan wordt klaargemaakt boven een groot vuur, waarbij goed gekozen kruiden belangrijk zijn.'
ZOALS PAELLA de laatste decennia aan de costas werd verminkt, zo wordt zij vandaag weer in ere hersteld. Dat komt door de herwaardering van de Spaanse keuken, zowel de experimentele als de traditionele. In de nieuwe arrocer , letterlijk: rijstrestaurants, wordt het woord 'arroz' tot een nagelnieuw cultbegrip verheven. In dit verhaal is keuken cultuur en wordt het klaarmaken en eten van de Paella a la marinera of de Arroz serrano een zalige belevenis.

Details

EAN :9789064454394
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  05-04-2007
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :171 mm
Breedte :130 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :130 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :95