Seks.autisme.kom 1 Seksualiteit

een programma voor relationele en seksuele vorming voor (rand) normaalbegaafde jongeren en volwassenen met autisme

Nederlands | 20-12-2006 | 248 pagina's

€ 30,00

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Seks@autisme.kom komt tegemoet aan de grote nood aan seksuele vorming voor jongeren en volwassenen met autisme. Een werkgroep van autismedeskundigen, onder leiding van Dr. Hans Hellemans, paste een werkboek voor mensen met een verstandelijke beperking (seks@relaties.kom) aan voor het gebruik bij jongeren en volwassenen met autisme. Onderzoek aan de universiteiten van Gent en Antwerpen toonde een positief effect van het vormingsprogramma: jongeren en volwassenen met autisme die het werkboek hadden doorgenomen, praatten makkelijker over seks en heel wat (autistische) misverstanden en hiaten verdwenen. Dit werkboek biedt inspiratie om een voor mensen met autisme ingewikkeld en abstract thema op een concrete en heldere wijze bespreekbaar te maken.
Het uitgebreide ondersteunende visuele materiaal (foto's, tekeningen en werkbladen op de bijhorende cd-rom) bevordert de communicatie over seksualiteit. Thema's die aan bod komen zijn lichaam, lichamelijke veranderingen, seksuele gevoelens, masturbatie, voortplanting, vrijen, zwangerschap, geboorte, voorbehoedmiddelen, seksueel overdraagbare aandoeningen.
Hans Hellemans werkt als kinder- en jeugdpsychiater in het Universitair Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen/ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (UCKJA/ZNA).Peter Vermeulen is pedagoog en als autismedeskundige werkzaam bij Autisme Centraal. Hij publiceerde o.a. Dit is de titel. Over autistisch denken en Ik ben speciaal 2. Werkboek psycho-educatie voor mensen met autisme.
Greet Conix is sociaal agoog en co rdinator van VMG.
Lies De Lameillieure is pedagoog en educatief medewerker bij Autisme Centraal.Details

  EAN :9789064454301
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  20-12-2006
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :469 gr
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :248