De beschavingsmachine


Nederlands | 15-10-2009 | 167 pagina's

9789064452291

Paperback / softback


€ 15,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Een reportage op tv. Een islamoloog spreekt over jongeren en criminaliteit, zonder de woorden allochtoon , migrant of moslim in de mond te nemen. Alleen: zijn uitleg wordt gemonteerd op stereotiepe beelden: een vrouw met een hoofddoek, mannen in djellaba, een paar schoffies op straat. Voor de argeloze kijker is de boodschap duidelijk: allochtonen veroorzaken criminaliteit.

Op zo n momenten veert Ico Maly verontwaardigd op uit zijn zetel. Wat er de laatste jaren niet allemaal gezegd en geschreven wordt over de islam en de moslims... Botsende beschavingen, burkini s, halalvlees en jihad: kan u de extra bijlagen, boeken, films en series nog bijhouden? En hoe scherper en ongenuanceerder, hoe langer ze op het licht van de schijnwerpers kunnen rekenen.

Dat is geen toeval. Al die bijlagen, boeken en films zijn producten van een industrie die niets anders doet dan kennis over de islam verspreiden. Niet omdat ze zo geboeid is door de profeet Mohammed, wel omdat die industrie een politiek-ideologisch verhaal is. Omdat het heersende discours over de islam zorgt voor de legitimering van een beschavingsindustrie, die op volle toeren draait in onder andere Afghanistan en Irak, maar ook bij ons in Vlaanderen. Hoezo, strijd tegen de islam in naam van de Verlichting? Zonder olie in het Midden-Oosten had niemand het vandaag over de islam. Warm u op voor een rondrit langs de wereld met een angry young man als gids.

Details

EAN :9789064452291
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  15-10-2009
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :203 mm
Breedte :177 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :222 gr
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :167