Mentaliseren in de psychotherapie


Nederlands | 21-06-2024 | 240 pagina's

9789057125935

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

‘Zonder twijfel de duidelijkste en meest toegankelijke beschrijving van op mentaliseren gebaseerde therapie. (…) Dit boek zou weleens een doorbraak kunnen bieden op dit gebied. Ik hoop van harte dat de levendige stijl, de gepassioneerde toon en de oprechte belangstelling in de mens het fundament bieden waarop een nieuwe generatie van psychologisch onderlegde, traumagevoelige, menselijke, genereuze en competente behandelaars kan ontstaan.’

– uit het voorwoord van Peter Fonagy, hoogleraar Contemporary Psychoanalysis & Developmental Science aan University College London en grondlegger van op mentaliseren gebaseerde therapie (MBT)

Hoe kunnen therapeuten cliënten helpen dieper na te denken over hun eigen gedachten en emoties en die van anderen? Hoe kan de therapeutische relatie effectief worden ingezet om verandering teweeg te brengen?

Mentaliseren in de psychotherapie begeleidt therapeuten bij het toepassen van innovatieve, op mentalisatie gebaseerde strategieën bij beoordelingen en interventies. Complexe ideeën worden helder uitgelegd en geïllustreerd met casusvoorbeelden en uitgebreide transcripties van sessies.

In dit overzichtelijke en toegankelijke boek belichten Carla Sharp en Dickon Bevington manieren om cliënten te helpen die worstelen met ontregelde emoties en gedrag. Daarnaast gaan ze in op de rol van mentalisatieproblemen bij persoonlijkheidsstoornissen, geven ze speciale aandachtspunten voor het werken met adolescenten en bieden ze concrete adviezen waarmee therapeuten hun eigen mentaliserende vermogens kunnen verbeteren.

Carla Sharp is hoogleraar klinische psychologie aan de University of Houston. Dickon Bevington is medisch directeur van het Anna Freud National Centre for Children and Families in Londen.

Biografie

Carla Sharp is hoogleraar klinische psychologie aan de University of Houston. Dickon Bevington is medisch directeur van het Anna Freud National Centre for Children and Families in Londen.

Details

EAN :9789057125935
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Vertaler : Janine Langeveld
Publicatie datum :  21-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :159 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :430 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240
Keywords :  emoties;mentaliseren;persoonlijkheidsstoornissen;trauma