Het explosieve kind


Nederlands | 21-09-2023 | 240 pagina's

9789057125867

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Ross W. Greene Het explosieve kind Over het begrijpen en opvoeden van snel gefrustreerde, chronisch inflexibele kinderen

Vierde, geheel herziene editie Meer dan 15.000 exemplaren verkocht van eerdere edities

• Hoe leer je een kind flexibeler te worden en beter om te gaan met frustratie? • Hoe verlicht je een gespannen sfeer tussen jou en het kind? • Hoe voorkom je situaties waarin het kind vast en zeker gaat ontploffen?

Het explosieve kind biedt een eenvoudige en veelgebruikte methode om gedragsproblemen bij kinderen te verhelpen, bijvoorbeeld wanneer ze snel gefrustreerd raken en zich onbeheerst of agressief gedragen. Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit gedrag eerder te wijten is aan achterblijvende vaardigheden dan aan onwil bij het kind. In plaats van te vertrouwen op belonen en straffen helpt het Gezamenlijke & Proactieve Oplossingen-model van Greene ouders en kinderen samen te werken aan het oplossen van de problemen die dit explosieve gedrag veroorzaken. Een proces dat tegelijkertijd de communicatie verbetert, relaties herstelt en het probleemgedrag drastisch vermindert.

Dit praktische en inzichtelijke boek is bijzonder nuttig voor ouders die verstandig willen reageren op problematisch gedrag en zo meer rust willen brengen in het gezin. Het is een must voor hulpverleners en docenten die werken met inflexibele kinderen.

Over de vorige editie: ‘Helder betoog en herkenbare voorbeelden.’ – de Volkskrant ‘Een aanwinst om kinderen met moeilijk gedrag beter te leren begrijpen.’ – Balans Magazine

ROSS W. GREENE is klinisch psycholoog en oprichter en directeur van Lives in the Balance, een organisatie die zich inzet voor kinderen met gedragsproblemen en hun ouders. Hij was meer dan twintig jaar lang als docent verbonden aan Harvard Medical School.

Biografie

ROSS W. GREENE is oprichter en directeur van Lives in the Balance, een organisatie die zich inzet voor kinderen met gedragsproblemen en hun ouders. Hij was meer dan twintig jaar lang als docent verbonden aan Harvard Medical School.

Details

EAN :9789057125867
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Publicatie datum :  21-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :137 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :352 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240