Van lightsaber tot tijdmachine


Nederlands | 24-05-2023 | 240 pagina's

9789057125812

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

GEORGE VAN HAL is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant, videocolumnist bij televisieprogramma Atlas en doorgewinterd sciencefiction-liefhebber.

Tekst achterflap

68 sciencefictiontechnologieën uit onder meer Star Wars, Star Trek, Back to the Future, Jurassic Park, Dune, Dr. Who, Harry Potter, Spider-Man en The Avengers.

Zwaaien met een lightsaber, reizen door de tijd, met warp 9 door de kosmos zoeven, teleporteren naar je bestemming, spelen met de hamer van Thor, of een poort openen naar een parallel universum (waar het hopelijk wat gezelliger is dan in Stranger Things). Iedereen heeft weleens gedagdroomd bij alle betoverende ideeën die ons in sciencefiction worden voorgeschoteld. En het leuke is: dat geldt óók voor de wetenschappers en ingenieurs die zulke fictie transformeren tot feit.

Van lightsaber tot tijdmachine bespreekt de boeiendste ideeën en technologieën uit de wereld van sciencefiction aan de hand van de meest recente inzichten uit de wetenschap. Met telkens de vraag: hoe dicht zijn we nu eigenlijk bij de realisatie?

Voor iedereen die zich in de bioscoop of al netflixend plots betrapt op de gedachte: ‘Wow, wat gaaf – dát wil ik ook!’

George van Hal is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant, was videocolumnist bij televisieprogramma Atlas en is doorgewinterd sciencefiction-liefhebber. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Fractie van een pixel.

Biografie

GEORGE VAN HAL is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant, videocolumnist bij televisieprogramma Atlas en doorgewinterd sciencefiction-liefhebber.Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Fractie van een pixel.

Details

EAN :9789057125812
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Publicatie datum :  24-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :138 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :344 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240
Keywords :  film;heelal;sciencefiction;techniek;universum;wetenschap