Het microbioom als medicijn


Nederlands | 17-11-2023 |

9789057125775

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Het ultieme boek over de wetenschap van het microbioom en hoe het blootleggen van zijn potentieel onze gezondheid, onze immuniteit en onze planeet kan beschermen.

Het microbioom – ons innerlijke ecosysteem van virussen, bacteriën en andere microben – is cruciaal voor onze gezondheid en ons welzijn. Het wordt ons bij de geboorte door onze moeders meegegeven, past zich aan wanneer we ouder worden, en beïnvloedt alle aspecten van onze gezondheid, zelfs de manier waarop we ons voelen en denken.

Juist nu we de geweldige mogelijkheden van het microbioom beginnen te ontdekken, wordt ook duidelijk dat het ernstig gevaar loopt door de globalisering van onze voedselproductie en het verlies aan biodiversiteit.

Gelukkig is het nog niet te laat. Op basis van baanbrekend onderzoek en jarenlange klinische ervaring ontrafelt darmchirurg James Kinross de geheimen van het microbioom en legt hij uit hoe we beter en gezonder kunnen leven als we met onze microben samenwerken, in plaats van ze te bestrijden.

‘Belangrijk en afgrijselijk goed boek.’ – THE TIMES

‘Kinross spreekt over een mogelijke crapsule (een poeppil). Klinkt vies, maar misschien redt het op een dag je leven wel.’ – LINDA.NL

James Kinross is darmchirurg en doceert aan Imperial College in Londen. Hij geeft leiding aan een onderzoeksgroep die zich richt op de invloed van het microbioom op het ontstaan van kanker en andere darmziekten

HUMO - "‘Ik raad niemand af om appels te eten, maar een appel bevat per gram gemiddeld 195.500 plasticdeeltjes’: zo houdt u uw darmflora tevreden" - interview met de auteur - lezen (13/02/2024)

Biografie

James Kinross is darmchirurg en doceert aan Imperial College in Londen. Hij geeft leiding aan een onderzoeksgroep die zich richt op de invloed van het microbioom op het ontstaan van kanker en andere darmziekten.

Details

EAN :9789057125775
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Vertaler : Ellen Hosmar
Publicatie datum :  17-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :150 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :626 gr
Status : Bestelbaar
Keywords :  darmen;geneeskunde;gezondheid;wetenschap