De darm-breinconnectie

Nederlands | 08-12-2021 | 301 pagina's

€ 22,99

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

• Hoe beïnvloedt de darm-breinconnectie onze lichamelijke en psychische gezondheid? • Welke rol speelt de nervus vagus, de zwervende zenuw, daarbij? • Wat is het preventieve en therapeutische potentieel van voeding?

Als het microbioom van de darmen goed gevoed is en goed contact onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een gezond leven. Een verstoorde darm-breinconnectie daarentegen kan het immuunsysteem van slag brengen en leiden tot ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten, maar is ook van invloed op neurologische en psychische stoornissen zoals anorexia, depressie, autisme, schizofrenie en dementie.

Diagnostiek en behandeling kunnen spectaculair profiteren van nieuwe inzichten in de darm-breinconnectie. Dit boek bespreekt die inzichten en geeft daarnaast praktische tips op basis van medisch en voedingsonderzoek en ervaringen met psychotherapie.


Biografie

Dr. Gregor Hasler is arts en hoogleraar psychiatrie en psychotherapie aan de Universiteit van Fribourg in Zwitserland. Zijn onderzoek richt zich met name op stress, veerkracht, voeding en stemmingsstoornissen.Details

  EAN :9789057125591
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
  Publicatie datum :  08-12-2021
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :396 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :301