De code van creativiteit


Nederlands | 11-09-2020 | 318 pagina's

9789057125102

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,99


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

‘Fascinerend. (…) Als alle ervaringen, hoop, dromen, visioenen, lusten, liefde en haat die de menselijke verbeelding vormgeven niets meer zijn dan een “algoritme”, dan zal een machine het vroeg of laat kraken.’ – The Times

Zal een computer ooit een meesterwerk schilderen, een symfonie componeren of een prijswinnende roman schrijven? Mag een machine hopen ooit Rembrandt, Mozart of Shakespeare naar de kroon te steken?

De stormachtige ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de wereld in rap tempo, en steeds meer menselijke taken worden net zo goed, of zelfs beter, door machines gedaan. Maar kunnen algoritmes ook concurreren met de krachtige menselijke creativiteit? Wat betekent het om creatief te zijn?

Hoeveel van onze emotionele reactie op kunst is eigenlijk een product van ons brein dat reageert op patronen en structuren? En wat kunnen machines daarvan leren?

In dit boek onderzoekt Marcus du Sautoy de aard van creativiteit. Het resultaat is een fascinerende verkenning van zowel AI als de essentie van wat het betekent om een mens te zijn.

Biografie

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en Simonyi Professor for the The Public Understanding of Science aan Oxford University. Hij is bekend als presentator van de BBC-series The Story of Maths en The Code en schrijft regelmatig voor The Guardian, The Times en The Daily Telegraph.

Details

EAN :9789057125102
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Publicatie datum :  11-09-2020
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :151 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :482 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :318