Evolutionair denken

de invloed van Darwin op ons wereldbeeld

Nederlands | 04-10-2006 | 476 pagina's

€ 27,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Typerend voor wetenschappelijke doorbraken is dat ze talloze nieuwe vragen oproepen, voorheen gescheiden onderzoeksgebieden bijeenbrengen en, niet in de laatste plaats, ons wereldbeeld voorgoed veranderen. Dit geldt bij uitstek voor de evolutietheorie. De conceptuele aardverschuiving die Darwin in gang heeft gezet, ondermijnt tal van gevestigde waarheden over wie wij zijn en waar we vandaan komen. Vandaag de dag, 150 jaar na de publicatie van Darwins meesterwerk On the Origin of Species, zijn de vele implicaties van de evolutietheorie nog steeds niet allemaal te overzien.
Evolutionair denken maakt de lezer vertrouwd met de belangrijkste inzichten uit de moderne evolutiebiologie en biedt een uitgebreid overzicht van de consequenties daarvan voor de taal-, cultuur-, mens- en sociale wetenschappen. In een heldere en toegankelijke stijl maakt Chris Buskes duidelijk dat er vrijwel geen wetenschapsgebied is aan te wijzen dat niet door Darwins evolutietheorie is be loed.
Dit boek vormt de neerslag van de cursus Darwins erfenis: beloftes & gevaren van evolutionair denken, die Chris Buskes sinds enkele jaren verzorgt voor het prestigieuze Honours Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, waaraan de auteur is verbonden als docent wetenschapsfilosofie.Details

  EAN :9789057121807
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
  Publicatie datum :  04-10-2006
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :216 mm
  Breedte :138 mm
  Dikte :30 mm
  Gewicht :691 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :476