Schrijfgids voor economen


Nederlands | 12-01-2023 | 224 pagina's

9789046908587

Paperback / softback


€ 29,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

In dit boek vind je alles wat je moet weten om een goede scriptie te schrijven. De Schrijfgids voor economen geeft praktische adviezen van a tot en met z, zodat je scriptie aan alle eisen voldoet. Hoe vind je een goed onderwerp? Wat is een goede probleemstelling en wat is het verschil met de centrale vraag? Wat staat er in de managementsamenvatting en welke schrijfstijl gebruik je?  Uitleg wordt afgewisseld met handvatten, formats, tips en adviezen om efficiënt (snel) en effectief (goed) te schrijven.

Scripties over economische onderwerpen staan centraal. Maar de adviezen in dit boek zijn ook bruikbaar voor andere teksten dan scripties, zoals papers, werkstukken, proefschriften en onderzoeksrapportages. Bovendien zijn de adviezen ook goed bruikbaar voor studenten in andere studierichtingen dan de economie.

De drie delen van dit boek sluiten aan bij de fasen van het scriptieschrijfproces. Deel I gaat over het vinden van een onderwerp en het maken van de scriptieopzet. In deel II komt het uitwerken aan bod, waarbij je structuren maakt in tekstschema’s en concepten van hoofdstukken schrijft. Ten slotte behandelt deel III de afronding van de scriptie op het gebied van taal en technische vormgeving. Er is steeds veel aandacht voor de eisen waaraan scripties in het hoger onderwijs moeten voldoen.

Deze vijfde uitgave is zeer grondig herzien. Het boek is geactualiseerd en volledig afgestemd op de criteria voor een goede scriptie anno 2023. Verder is het een stuk compacter en gaat deze uitgave alleen over het schrijven van (onderzoeks)verslag of scriptie en niet meer over het dóen van onderzoek. Het volgt per hoofdstuk in stappen het schrijfproces van de student.

Dr. Susanne van Hoek-Gerritsen is docent, trainer, consultant en onderzoeker. Zij heeft een eigen bedrijf, Van Hoek Trainingen, en heeft jarenlange ervaring met het schrijven en beoordelen van scripties en andere teksten over economische onderwerpen.

Details

EAN :9789046908587
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  12-01-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :388 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224