De bestuurlijke kaart van de Europese Unie


Nederlands | 15-05-2023 | 342 pagina's

9789046908570

Paperback / softback


€ 40,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

De afgelopen jaren is de relevantie van de Europese Unie enorm toegenomen door grensoverschrijdende problemen als de COVID-19-epidemie, de energiecrisis, klimaatverandering en migratie. Bovendien woedt een oorlog op het continent, die een EU-breed antwoord vereist. Des te belangrijker is het om te begrijpen hoe de EU werkt. De bestuurlijke kaart van de Europese Unie heeft tot doel de kennis over en het inzicht in de Europese politiek te vergroten. Wie het leest, leert niet alleen wie waarover het EU- beleid maakt, maar begrijpt ook waarom de EU en haar beleid op deze wijze vormgegeven zijn.

In het boek komen onder andere een beknopte geschiedenis van de Europese samenwerking en de belangrijkste integratietheorieën aan bod. Uiteraard worden de Europese instellingen en enkele beleidsterreinen grondig en kritisch besproken. Daarnaast worden ook de rol van Nederland binnen de Europese Unie, de grenzen van de EU en de ‘kloof’ tussen de burger en Brussel belicht. Juist om een gefundeerde mening te kunnen vormen over ‘Brussel’ is het nuttig om te begrijpen hoe de Europese Unie werkt.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie richt zich op hbo- en wo-studenten van opleidingen op het gebied van bestuurskunde, politicologie, economie, Europese studies en journalistiek. Daarnaast is dit boek een nuttig naslagwerk voor professionals die te maken hebben met ‘Europa’.

Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit open vragen, multiple choice vragen, opdrachten, een begrippentrainer en extra leesmateriaal.

De EU verandert voortdurend. Deze 6e druk is dan ook volledig geactualiseerd om aan te sluiten bij de huidige status van de Europese Unie. Ook de website is volledig herzien.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie is geschreven door een team van vijftien auteurs met ieder hun eigen expertise en kijk op Europa; vanuit een bestuurskundige, historische of politicologische achtergrond. Anna van der Vleuten (red.) is als hoogleraar Contesting Europeanization verbonden aan de afdeling Politicologie van de Radboud Universiteit. Zij verzorgt onderwijs over gender, Europese integratie en internationale betrekkingen en doet onderzoek naar Europees gendergelijkheidsbeleid.

Details

EAN :9789046908570
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  15-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :582 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :342