Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs


Nederlands | 24-11-2022 | 480 pagina's

9789046908358

Paperback / softback


€ 57,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs biedt NT2-docenten een uitgebreid overzicht van het taalonderwijs Nederlands aan anderstaligen: van taalverwerving tot didactiek, van alfabetisering tot toetsing en van uitspraak tot woordenschat- en grammaticaonderwijs.

De eerste drie hoofdstukken gaan in algemene zin over hoe je het Nederlands als tweede taal leert en onderwijst. In de daaropvolgende hoofdstukken komen de verschillende onderdelen van taalvaardigheid aan de orde: luisteren, spreken, lezen, schrijven, uitspraak, woordenschat en grammatica. De laatste hoofdstukken zijn gewijd aan alfabetisering en toetsing. In de hoofdstukken is veel aandacht voor differentiatie, feedback en buitenschools leren. De wetenschappelijke achtergronden die in elk hoofdstuk aan bod komen worden geïllustreerd aan de hand van voorbeelden en kaderteksten. Daarnaast bevat elk hoofdstuk vragen, opdrachten en een zelftoets.

Het handboek is volledig herzien op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken over ‘leren leren’ en ‘uitspraak’. Binnen de didactiek is er meer aandacht voor differentiatie, feedback en buitenschools leren.

Op de bijbehorende website is aanvullend materiaal beschikbaar, zoals werkvormen, extra opdrachten, referentiekaders, links naar videofragmenten, lijstjes met didactische tips en lesvoorbeelden.

Aan dit handboek werkten elf experts mee die allen hun sporen hebben verdiend in het NT2-onderzoek en/of de praktijk van het NT2-onderwijs. Door hun expertise samen te brengen biedt dit handboek een breed en tegelijkertijd diepgaand perspectief op het NT2-onderwijs.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die lesgeven op een lerarenopleiding NT2.

Folkert Kuiken (red.) is emeritus hoogleraar Nederlands als tweede taal en meertaligheid (UvA) en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) aan de UvA. Sible Andringa (red.) is hoogleraar Didactiek van de tweedetaalverwerving aan de UvA en coördinator van de duale masteropleiding Nederlands als tweede taal en meertaligheid.

Aan dit handboek werkten elf experts mee die allen hun sporen hebben verdiend in het NT2-onderzoek en/of de praktijk van het NT2-onderwijs. Door hun expertise samen te brengen biedt dit handboek een breed en tegelijkertijd diepgaand perspectief op het NT2-onderwijs.

Details

EAN :9789046908358
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  24-11-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :809 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :480