De docent is onmisbaar


Nederlands | 06-10-2021 | 112 pagina's

9789046908228

Paperback / softback


€ 18,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Van beginnend kapper tot creatief vormgever, van ict-medewerker tot verpleegkundige: er bestaat in Nederland geen type onderwijs dat zoveel verschijningsvormen kent als het mbo. Dat komt niet alleen door het brede opleidingsaanbod. De grote variatie in onderwijsprogramma’s en onderwijsvormen en de verschillen tussen studenten die vaak in eenzelfde groep zitten, maken lesgeven in het mbo een ware uitdaging.

De docent is onmisbaar biedt mbo-docenten handvatten om hun studenten in elke leersituatie effectief te laten leren en werken. De uitgave richt zich op zowel beginnende als ervaren mbo-docenten, of het nu gaat om zij-instromers met praktijkervaring, pas afgestudeerden van de lerarenopleiding of vaklieden met een lange mbo-carrière. Uitgangspunt vormen de vier bouwstenen: ‘bouwen aan een goed leer- en werkklimaat’, ‘iedereen actief betrekken’, ‘van iedereen werkt naar iedereen leert’ en ‘bouwen aan zelfsturend leren’. Met praktische voorbeelden en tips helpt het boek docenten op weg naar een cultuur van echt leren in elke les. De manier van denken en de tips en adviezen zijn van toepassing op elke onderwijsvorm.

Dit boek is geschreven voor beginnende en ervaren mbo-docenten en voor studenten van de tweedegraads lerarenopleiding met uitstroomprofiel mbo.

Kitty van Dijck is didactisch en pedagogisch trainer/coach van docenten in het vo, mbo en hbo. Hiernaast geeft zij les aan de lerarenopleiding en is zij coauteur van het boek Een goede les. Simon Ettekoven werkt als trainer/coach van met name mbo-docenten. Hij is coauteur van het boek Effectief leren in de les.

Details

EAN :9789046908228
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  06-10-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :7 mm
Gewicht :252 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :112