Basisboek methodisch werken in het sociaal domein


Nederlands | 05-06-2023 | 311 pagina's

9789046908204

Paperback / softback


€ 34,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Methodisch werken is een fundamenteel onderdeel van het werk als sociaal professional. Tegelijkertijd kunnen organisatorische wisselingen of tijdelijkheid van beleid een vaste, cyclische wijze van denken en handelen bemoeilijken. De nieuwe uitgave Basisboek methodisch werken in het sociaal domein helpt om continuïteit in het sociaal werk te borgen door een brede, overkoepelende visie op methodisch werken en door het uitwerken van een praktische en stapsgewijze toepassing daarvan. Zo kan de (aankomende) sociaal professional zich niet alleen actief inzetten voor een duurzame relatie met de cliënt, maar ook voor een uniforme en sterke identiteit van het beroep, waarbinnen verantwoord en bewust wordt gehandeld.

Het eerste deel van het boek geeft een overzicht van sociaal werk en het belang van methodisch werken in het sociaal domein. In deel twee komen theorieën aan bod die methodisch werken vanuit verschillende perspectieven belichten, gevolgd door visie en visievorming en methodisch maatwerk. Het derde deel verbindt theorie met de praktische toepassing van methodisch werken. Het algemene model voor methodisch werken wordt gepresenteerd, waarna de verschillende fasen worden uitgewerkt in een heldere en stapsgewijze aanpak. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over evaluatie en reflectieve praktijkvoering.

Er is een bijbehorende website met reflectieopdrachten en verdiepende artikelen. Samen met het boek kan iedere sociaal professional, ongeacht de doelgroep of het werkgebied, zorgvuldig, verantwoord en op een methodische wijze het werk uitvoeren.

Basisboek methodisch werken in het sociaal domein is geschreven voor hbo-studenten Social Work, Pedagogiek, paramedische opleidingen en associate degrees in het domein zorg en welzijn. Het boek maakt complexe materie toegankelijk, waardoor het goede aansluiting vindt bij zowel beginnende studenten, als ervaren studenten die tijdens een stage methodisch handelen in de praktijk gaan brengen. Ten slotte is het boek geschikt voor sociaal professionals, zoals maatschappelijk werkers, coaches, counselors en ambulante werkers, die hun kennis op het gebied van methodisch werken willen blijven ontwikkelen.

Barbara Buijten is docent en supervisor bij Hogeschool Inholland en hoofddocent bij de hbo-opleiding Counselling bij Hogeschool NTI. Ze heeft jarenlange ervaring in het doceren van methodiek. Daarnaast werkt zij voor verschillende organisaties als opleidings- en module ontwikkelaar. Als auteur schreef ze eerder de boeken Relatiegerichte begeleiding (Coutinho, 2017) en Relatiegerichte zorg (Coutinho, 2021).

Details

EAN :9789046908204
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  05-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :530 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :311