Taaltalent deel 1


Nederlands | 20-08-2020 | 237 pagina's

9789046907559

Paperback / softback


€ 34,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Taaltalent is een leergang Nederlands voor anderstaligen in drie delen. Taaltalent – deel 1 brengt de cursist in zeven hoofdstukken naar niveau A1. Naast de onderdelen lezen, luisteren, spreken en schrijven is er veel aandacht voor grammatica, woordenschat, cultuur, studievaardigheden en taal op het werk. De didactiek bestaat uit drie stappen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Na deel 1 is de cursist in staat een eenvoudig gesprek te voeren, formulieren in te vullen, korte teksten te schrijven, eenvoudige lees- en luisterteksten te begrijpen en gesprekken te voeren in een werksituatie.

Deel 2 gaat van niveau A1 naar niveau A2 en besteedt net zoals deel 1 aandacht aan taal op het werk. Met deel 3 bereikt de cursist niveau B1 en kan hij opgaan voor het Staatsexamen NT2 programma I.

Bij Taaltalent – deel 1, 2 en 3 is een uitgebreide website met audiofragmenten, opdrachten voor diverse vaardigheden, oefentoetsen per hoofdstuk, woordenlijsten met vertalingen naar het Engels, Arabisch, Tigrinya, Pools, Spaans en Duits, de antwoorden op de opdrachten in het boek, grammaticaoverzichten en opdrachten voor het onderdeel ‘Werk’.

De leergang Taaltalent is geschreven voor volwassen midden – en hoogopgeleide anderstaligen die Nederlands willen leren naar niveau A1

Nieuw:

  • In elk hoofdstuk is het onderdeel ‘Werk’ opgenomen.
  • Er wordt aandacht besteed aan de taal en cultuur op de werkvloer, waardoor de cursisten beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt.
  • Online vind je animatiefilmpjes en spreek- en schrijfopdrachten.
  • Een nieuw introductiehoofdstuk met uitspraakoefeningen voor cursisten.
  • De grammaticaregels worden in kleinere stapjes aangeboden en er zijn extra opdrachten toegevoegd.
  • Woordenlijsten Nederlands- Engels zijn in het boek aan het einde van ieder hoofdstuk opgenomen.
  • De leerdoelen (taalhandelingen) worden genoemd aan het begin van ieder hoofdstuk.
  • Bij de openingsteksten is nu audio opgenomen.

Katja Verbruggen en Henny Taks zijn als NT2-docenten verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht. Katja Verbruggen is tevens auteur van Op naar de eindstreep, een NT2-leergang voor Duitstaligen en van Start.nl, een leergang voor internationale studenten en expats.

Details

EAN :9789046907559
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  20-08-2020
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :171 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :412 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :237