Goedgeletterd - lees- en schrijfschrift alfabetisering - deel 1


Nederlands | 19-05-2021 | 141 pagina's

9789046907498

Paperback / softback


€ 24,95


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Het geven van goed NT2-onderwijs aan alfa-cursisten kan een uitdaging zijn. Zo hebben cursisten vaak verschillende achtergronden en leerprofielen. De leergang Goedgeletterd biedt de mogelijkheid tot maatwerk. Cursisten die met Goedgeletterd werken, leren hun eigen leertraject vorm te geven en keuzes te maken in hoe ze de leerdoelen willen bereiken.

Met Goedgeletterd kunnen cursisten hun taalniveau verhogen tot niveau Alfa C. Naast de taalvaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren is er aandacht voor uitbreiding van woordenschat, leren omgaan met de computer, zelfstandig werken en het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid. Goedgeletterd is dan ook veel meer dan een methode technisch lezen en schrijven. De leergang bestaat uit twee leerboeken, twee lees- en schrijfschriften, online materiaal en een leesboek.

Het Lees- en schrijfschrift alfabetisering – deel 2 sluit aan op het Leerboek alfabetisering – deel 2. Het schrift bevat opdrachten en oefeningen gericht op technisch lezen en schrijven. Het lees- en schrijfschrift is opgebouwd rond dezelfde acht praktische thema’s en de bijbehorende kapstokwoorden als deel 2 van het leerboek. De oefeningen helpen cursisten om woorden te analyseren en synthetiseren, dubbelklanken en lettercombinaties te herkennen. Ieder thema wordt afgesloten met een schrijfopdracht van losse zinnen naar eenvoudige teksten. Achter in het schrift is ruimte om nieuw geleerde woorden te noteren. Het Lees- en schrijfschrift alfabetisering – deel 2 is geschikt voor cursisten vanaf niveau Alfa A.

Het online materiaal bij deze leergang bestaat uit interactieve opdrachten, audiofragmenten en werkboekjes voor getallen en klokkijken. Docenten kunnen een uitgebreide docentenhandleiding en werkbladen aanvragen.

Goedgeletterd is geschreven voor Nt2 alfa-cursisten die voor lezen en schrijven op weg zijn naar Alfa C.

Nelleke Koot heeft 25 jaar ervaring bij het Friesland College als NT2-docent, docent Nederlands, coach en ontwikkelaar. Eerder schreef zij onder meer Werk en Taal en Bagage.

Details

EAN :9789046907498
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  19-05-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :297 mm
Breedte :210 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :438 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :141