Recht doen aan sociale professionals

Nederlands | 01-02-2022 | 240 pagina's

€ 27,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Sociale professionals zijn geen juristen maar worden in hun werk wel geconfronteerd met problemen van cliënten waarbij juridische kennis een rol speelt. Daarnaast ligt aan de Beroepscode voor de sociaal werker een mensenrechtenperspectief ten grondslag. Mensenrechten bieden een belangrijk moreel houvast en fungeren als een kader voor het sociaal werk. Aan de hand van praktijksituaties maakt Recht doen aan sociale professionals de wereld van het recht toegankelijk voor (aanstaande) sociale professionals.

Recht doen aan sociale professionals creëert in drie delen bewustzijn en kennis bij sociale professionals over alle juridische aspecten die horen bij het sociaal werk. Het eerste deel gaat over mensenrechten en laat zien hoe deze met alle aspecten van het maatschappelijk leven vervlochten zijn. Deel twee beschrijft aan de hand van de leefgebieden – zingeving, wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en werk en activiteiten – de juridische aspecten waar je als sociale professional mee te maken krijgt. Het laatste deel gaat dieper in op de ethische aspecten uit de beroepscode en juridische regelingen die van belang zijn voor sociale professionals.

vRecht doen aan sociale professionals is geschreven voor studenten van de hogere sociale studies en voor professionals die behoefte hebben aan meer informatie over de juridische context van praktijksituaties.

Goos Cardol was lector ‘Opvoeden in het Publieke Domein’ en onderzoeker/docent aan Zuyd Hogeschool en verzorgt trainingen voor advocaten en medewerkers van gemeenten over het jeugdrecht en kinderrechten. Daarnaast is hij voorzitter van de werkgroep jeugdrecht van het Nederlands Juristen Comité Mensenrechten (NJCM) en lid van de klachtencommissie van Nidos.Details

  EAN :9789046907153
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  01-02-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :239 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :418 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :240