Armoede en bestaansonzekerheid


Nederlands | 03-02-2021 | 240 pagina's

9789046906941

Paperback / softback


€ 29,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Armoede is samen met bestaansonzekerheid en sociale ongelijkheid een complex vraagstuk dat in vele vormen tot uiting komt. Werkloosheid, eenzaamheid of bijvoorbeeld een zwakke gezondheid treft zowel volwassenen als jongeren en grijpt diep in op hun leven. De aanpak ervan is een sociale, economisch en politieke uitdaging waar sociaal professionals een belangrijke rol in spelen. Armoede en bestaansonzekerheid biedt kennis en inzichten vanuit wetenschappelijke perspectieven en theoretische concepten voor duurzame armoedebestrijding.

De uitgave beschrijft de achtergrond en brede context van het armoedevraagstuk. Daarnaast gaat het dieper in op verschillende domeinen, dimensies en interventies. Armoede en bestaansonzekerheid bespreekt alle factoren die de kwaliteit van leven bepalen: financiën, gezondheid, wonen, (betaald) werk en opleiding. Aan de orde komt armoede in gezinnen, bij ouderen, dak- en thuislozen en vluchtelingen. Daarnaast is er aandacht armoede in steden en wijken, de rol van scholen, de (geestelijke) gezondheidszorg en de schuldhulpverlening.

Door de combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden en online studiemateriaal in de vorm van activerende opdrachten, reflectievragen en tools, worden het inzicht, de kennis en vaardigheden van sociaal professionals rondom dit complexe vraagstuk vergroot.

Het boek is geschreven voor de hogere sociale studies en hogere gezondheidszorgopleidingen. Daarnaast is het interessant voor professionals in het brede sociale domein, (beleids)ambtenaren en sociale wijkteams.

Dr. Toby Witte is lector Maatschappelijke Zorg bij het kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Hij is co-auteur van het boek Jeugdprofessionals en transformerend jeugdbeleid en Dynamiek van sociaal werk en gemeentelijk beleid.

Details

EAN :9789046906941
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  03-02-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :171 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :416 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240