Sociaal werk in de digitale samenleving

Nederlands | 01-04-2019 | 180 pagina's

€ 25,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

De samenleving wordt steeds digitaler. In toenemende mate maken we gebruik van websites, sociale media en digitale middelen zoals apps en games. Dit zorgt voor kansen en mogelijkheden voor individuen, organisaties en overheden. Maar niet iedereen kan daar even goed in meekomen. Sociaal werk streeft naar een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Dit geldt ook voor de digitale samenleving. Het sociaal werk moet daarom aandacht hebben voor de digitale kansen en gevaren binnen de samenleving. Dit vraagt van de sociaal werker digitale vaardigheden, maar vooral ook digitaal bewustzijn en mediawijsheid.

Sociaal werk in de digitale samenleving leert sociaal werkers op een verantwoorde en professionele manier digitale middelen te gebruiken in het werk en hoe zij cliënten kunnen ondersteunen bij de sociale vraagstukken die een digitale samenleving oproept. De uitgave biedt een oriëntatie op de digitale samenleving, de beroepscontext en de rol van het sociaal werk in de digitale samenleving. Aan de hand van het model 'Digitaal Sociaal Werk' wordt op drie niveaus (micro, meso en macro) kennis aangereikt over verschillende thema's die spelen in de samenleving. Aan de hand van de kerntaken van het sociaal werk, wordt inzichtelijk gemaakt welke rol je als sociaal werker aan moet nemen in de digitale samenleving en welke interventies daarbij relevant zijn.

Deze uitgave is bedoeld voor studenten van hogere sociale studies. Het is tevens interessant voor sociaal professionals die competenties voor professioneel werken in de digitale samenleving willen ontwikkelen.

Marcha Hartman-van der Laan is als seniordocent en onderwijsontwikkelaar verbonden aan hogeschool NHL Stenden bij de opleiding Social Studies.Details

  EAN :9789046906590
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  01-04-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :14 mm
  Gewicht :367 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :180