Diversiteitscompetentie

niet culturen, maar mensen ontmoeten elkaar

Nederlands | 03-05-2018 |

€ 39,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

In de wereld van vandaag werken, studeren en leven veel mensen in internationale en multiculturele omgevingen. Om die reden is interculturele communicatie in veel studiegebieden en beroepsvelden een belangrijk thema geworden. Kennis over cultuur en cultuurverschillen is in de complexe, globaliserende wereld van vandaag echter lang niet altijd genoeg.

Het uitgangspunt van dit boek is dan ook interpersoonlijke communicatie in plaats van interculturele communicatie: de ontmoeting tussen mensen en niet die tussen culturen. Van daaruit brengen de auteurs in kaart wat diversiteitscompetentie inhoudt: welke processen, uitdagingen en vaardigheden van belang zijn in een 'superdiverse' wereld. Het TOPOI-model biedt vervolgens een inclusieve, communicatieve benadering om eventuele misverstanden op te sporen en te verhelpen. Het boek bespreekt veel relevante theorie uit verschillende vakgebieden als HRM, media en business, en biedt talloze praktijkvoorbeelden en praktische handvatten.

Dit boek is tevens verkrijgbaar in het Engels.

Dit boek richt zich op studenten Communicatie, International Business and Management Studies, Bedrijfskunde MER, HRM, Small Business en Retail Management , Media en Entertainment Management, International Business and Languages en vele andere studies waar management centraal staat. Daarnaast richt het boek zich ook op professionals, docenten, consultants en trainers die werkzaam zijn in deze vakgebieden.

Dr. Edwin Hoffman en Arjan Verdooren Msc. zijn beiden zelfstandig trainer, adviseur en onderzoeker interculturele communicatie en diversiteitscompetentie. Edwin geeft o.a. les aan de Alpen Adria Universiteit in Klagenfurt, Oostenrijk. Zijn eerdere publicaties worden veel gebruikt in het hoger onderwijs.Details

  EAN :9789046906224
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  03-05-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :240 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :645 gr
  Status : Bestelbaar