Overheidscommunicatie


Nederlands | 29-01-2020 | 288 pagina's

9789046906118

Paperback / softback


€ 31,50


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Overheden communiceren met burgers. En dat doen zij met een reden. Bijvoorbeeld om mensen aan te moedigen meer te bewegen en zo overgewicht tegen te gaan. Of om rommel direct in de vuilnisbak te gooien om zo milieuvervuiling te helpen verminderen. De overheid zet communicatie grootschalig in voor het veranderen, versterken of afzwakken van gedrag, attitudes en kennis onder burgers.

Overheidscommunicatie legt de focus op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie. Het boek geeft een overzicht van actuele sociaalwetenschappelijke inzichten die de bijdrage van communicatie aan overheidsbeïnvloeding een stevig fundament geven. Deze inzichten worden geïllustreerd met voorbeelden uit campagnes en krantenartikelen.

Overheidscommunicatie is de opvolger van Nieuwe aanpak in overheidscommunicatie. In deze herziene uitgave is de wetenschappelijke literatuur en een aantal cases geactualiseerd. Aan social media en storytelling zijn aparte hoofdstukken gewijd en er is aandacht voor de ethische aspecten van beïnvloedende overheidscommunicatie. Daarnaast bespreek het boek de consequenties van laaggeletterdheid en beperkte digitale vaardigheden voor overheidscommunicatie.

Overheidscommunicatie is bedoeld voor hbo- en wo-studenten van opleidingen waarin aandacht is voor (overheids)communicatie en gedragsbeïnvloeding. Daarnaast is het een naslagwerk voor communicatieprofessionals en bestuurders.

Details

EAN :9789046906118
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  29-01-2020
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :170 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :491 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288