IPS werkt!


Nederlands | 05-12-2017 | 256 pagina's

9789046905937

Paperback / softback


€ 37,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Werkgevers zullen de komende jaren meer ruimte maken voor mensen met een arbeidsbeperking, waaronder mensen met een psychische aandoening. De uitgave IPS werkt! is een breed inzetbaar handboek voor iedereen die betrokken is bij het begeleiden van mensen met een psychische aandoening naar (of behoud van) werk of opleiding.

IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is een bewezen succesvolle methodiek om mensen met een psychische aandoening aan een betaalde baan te helpen en ervoor te zorgen dat zij duurzaam aan het werk blijven. In Nederland wordt de methodiek voor arbeidsre-integratie en arbeidsrehabilitatie al jaren met goede resultaten ingezet en sinds kort ook bij begeleiding naar studie of opleiding. Iedereen met een ernstige psychische aandoening die in behandeling is bij een ggz-(behandel)team en de wens tot werken heeft, komt in aanmerking voor een IPS-traject.

IPS werkt! combineert op toegankelijke wijze de grondige beschrijving en onderbouwing van de methodiek, met praktische hoofdstukken over de toepassing van IPS in de Nederlandse praktijk. Testimonials uit de praktijk beschrijven hoe betrokkenen IPS zien vanuit hun rol als cliënt, naaste, werkgever, trajectbegeleider of medewerker bij een gemeente of het UWV.

IPS werkt! is bedoeld voor werkers in de arbeidsrehabilitatie en arbeidsre-integratie, hulpverleners van F-ACT- en VIP-teams en (woon-)begeleiders van RIBW-en. Het boek is ook interessant voor medewerkers van sociale wijkteams, gemeentelijke diensten Werk en Inkomen en UWV, bedrijfsartsen, verzekeringsgeneeskundigen en HR(M)-medewerkers. Deze uitgave kan ook gebruikt worden bij de sociale studies, zorgopleidingen en de opleiding HRM op hbo-niveau.

De redacteuren (tevens auteurs) Jaap van Weeghel en Harry Michon zijn vanaf de introductie van IPS nauw betrokken bij het onderzoek naar en de implementatie van IPS in Nederland.

Prof. dr. Jaap van Weeghel is wetenschappelijk directeur van Kenniscentrum Phrenos, hoofd onderzoek en zorgontwikkeling bij GGZ Dijk en Duin (Parnassia Groep) en bijzonder hoogleraar Rehabilitatie en maatschappelijke participatie van mensen met ernstige psychische aandoeningen aan Tilburg University.

Dr. Harry Michon is senior wetenschappelijk medewerker bij het programma Re-integratie van het Trimbos-instituut. Hij doet onderzoek naar en adviseert over de participatie en arbeidsrehabilitatie van mensen met een kwetsbare maatschappelijke positie.

Verschillende andere experts en betrokkenen bij IPS in de praktijk hebben hoofdstukken in het boek geschreven. IPS werkt! is tot stand gekomen op initiatief van en in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos.

Details

EAN :9789046905937
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  05-12-2017
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :448 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256