Samen werken aan gezondheid

psychosociale en medische basiskennis voor de sociaal werker

Nederlands | 14-02-2018 |

€ 40,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

De omvorming van de verzorgingsstaat tot participatiesamenleving en de veranderende kijk op gezondheid veroorzaken een overlap in de werkterreinen van zorg en welzijn. Interprofessionele samenwerking is van groot belang voor professionals in beide sectoren. Dit is alleen mogelijk als men elkaars beroepenveld kent en elkaars taal spreekt.

Samen werken aan gezondheid heeft tot doel om de kennisbasis van (aankomend) professionals in het sociale domein op het terrein van gezondheid en de gezondheidszorg te vergroten. Het boek helpt ze om gezondheidsproblematiek te herkennen, te begeleiden en vakkundig te bespreken met, of door te verwijzen naar andere collega's uit de zorg.

Samen werken aan gezondheid is de opvolger van de uitgave Medische kennis voor hulpverleners van Uitgeverij Coutinho. Samen werken aan gezondheid sluit goed aan bij de veranderende kijk op gezondheid, waarbij verbetering van het functioneren van mensen centraal staat.

De uitgave is bedoeld voor studenten van hogere sociale studies en kan ingezet worden in zowel de bachelor fase als in AD-trajecten. Daarnaast is het interessant voor (startende) professionals in zorg en welzijn.

Joost van Iersel is docent aan de Academie voor Sociale Studies aan Avans Hogeschool en onderzoeker in het lectoraat Zorg rond het levenseinde. Daarnaast is hij cultureel antropoloog, fysiotherapeut, prothesemaker, coach en onderwijsontwikkelaar. Dienie van Wijngaarden - de Bodt is GZ-psycholoog, hypnotherapeut en freelance docent in het sociale domein.Details

  EAN :9789046905920
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  14-02-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :240 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :580 gr
  Status : Bestelbaar