Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit

handboek voor professionals in zorg en welzijn

Nederlands | 07-09-2017 | 336 pagina's

€ 40,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Veel professionals in zorg en welzijn hebben moeite om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Dit boek geeft essentiële informatie over deze onderwerpen en biedt handvatten om professioneel te kunnen omgaan met beroepssituaties waarin seksualiteit en intimiteit een rol spelen.

Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit gaat in op de seksuele ontwikkeling van mensen, de vragen en problemen die daarbij kunnen ontstaan en plaatst het begrip seksualiteit in een breed maatschappelijk kader. Er is veel aandacht voor een positieve grondhouding ten opzichte van seksualiteit en intimiteit en voor het vroegtijdig bespreekbaar maken van kwesties. Het boek schetst een breed beeld van seksualiteit en intimiteit in verschillende levensfasen en richt zich op het professioneel werken met verschillende doelgroepen zoals kwetsbare jongeren, zedendelinquenten, slachtoffers van seksueel misbruik, ouderen en mensen met een psychische aandoening.

Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit is geschreven voor studenten van opleidingen in zorg en welzijn en in het veiligheidsdomein en voor professionals die hun beroepshouding willen verbeteren.

Er is online studiemateriaal bij dit boek met opdrachten en discussievragen voor het trainen van praktische vaardigheden en reflectie.

Het boek is samengesteld door experts van kenniscentra en universiteiten, deskundigen uit het onderwijs en professionals uit het werkveld en staat onder redactie van Mechtild Höing, Janine Janssen, Malou Liebregts en Anne Boer. Zij zijn allen verbonden aan Avans Hogeschool.Details

  EAN :9789046905838
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  07-09-2017
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :242 mm
  Breedte :172 mm
  Dikte :20 mm
  Gewicht :600 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :336