Tekststructuur

effectiever en efficienter schrijven

Nederlands | 05-04-2014 |

€ 20,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Effectief en efficiënt schrijven gaat verder dan een actieve schrijfstijl en mooie tussenkopjes. Een goede tekst is aantrekkelijk voor de lezer, sluit aan bij zijn wensen en is helder. Schrijven is ordenen en structureren. Veel studenten hebben daar moeite mee, terwijl zij vaak verslagen moeten maken. Tekststructuur belicht het schrijfproces met aansprekende voorbeelden en een directe toon. Dit interactieve boek laat gebruikers met meer gemak schrijven.

Door de overzichtelijke opbouw is er op verschillende manieren met Tekststructuur te werken, zowel individueel als in groepsverband. Het eerste deel gaat over kernzinnen, alinea's en basisuitspraken, oftewel: structuur van teksten en het effect daarvan op de lezer. Het tweede deel richt zich op de manier waarop een schrijver grip krijgt op zijn materiaal: ordening aanbrengen, informatie structureren en selecteren. Via korte, activerende opdrachten op de website ontdekken gebruikers wat structuur met hun teksten doet.

Dit boek richt zich op zakelijke teksten, maar is inzetbaar voor allerlei soorten teksten.

Tekststructuur is goed te gebruiken in het hbo en wo. Daarnaast is het geschikt voor professionals, bijvoorbeeld bij trainingen en workshops voor organisaties.

Freerk Teunissen is schrijftrainer (eigenaar School voor Schrijftraining) en ontwikkelt schrijftrainingsmethodieken, zoals de Schrijfcarrousel®. Aleid van de Vooren-Fokma werkt als docent communicatieve vaardigheden aan de opleiding HBO-Rechten van de HvA. Eerder gaf ze onder andere schrijftrainingen bij het Genootschap Onze Taal.Details

  EAN :9789046903933
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  05-04-2014
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :239 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :258 gr
  Status : Bestelbaar