Basisboek kwantitatieve methoden


Nederlands | 10-07-2013 |

9789046903568

Paperback / softback


€ 34,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Basisboek kwantitatieve methoden - Statistiek bespreekt de elementaire begrippen uit de beschrijvende en mathematische statistiek. Het hulpmiddel bij de statistische toepassingen is Excel.

De auteurs behandelen eerst, aan de hand van praktische voorbeelden, de wijze waarop grafieken en tabellen worden gebruikt om gegevens te sorteren en te expliciteren en zo statistisch onderzoek te ondersteunen. Belangrijk is dat de student een kritische houding ontwikkelt ten aanzien van dergelijk grafisch materiaal, dat te vinden is in rapporten, in krantenartikelen en op websites. Hierna worden de verschillende maatstaven uitgelegd voor ligging, onderlinge afwijking en vorm. Vervolgens bespreken de auteurs combinatoriek, elementaire kansrekening en het theoretische begrip kansvariabele. Dit vormt een inleiding op de meest voorkomende kansvariabelen in de (economische) statistiek, die in het vervolg van het boek aan bod komen: de binomiale kansverdeling en de normale kansverdeling. Het boek besluit met het bestuderen van mogelijk lineaire verbanden tussen twee variabelen: de lineaire regressieanalyse.

Op de bijbehorende website staan de uitwerkingen van de opgaven in het boek en vier Excelbestanden die gebruikt kunnen worden bij deze opgaven.

Basisboek kwantitatieve methoden - Statistiek is geschreven voor bachelorstudenten economie aan hbo en universiteit.

Donald van As en Jaap Klouwen zijn verbonden aan het Domein Economie en Management van de Hogeschool van Amsterdam. Van hen verscheen eveneens bij Uitgeverij Coutinho Basisboek kwantitatieve methoden - Wiskunde en financiële rekenkunde.

Details

EAN :9789046903568
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  10-07-2013
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :546 gr
Status : Bestelbaar