Crisismanagement Bekijk groter

Crisismanagement

Organisaties bij crises en calamiteiten

9789046908327

Verkrijgbaar

Dit studieboek en naslagwerk biedt een theoretische basis crisismanagement, inzicht in de organisatiekundige aspecten ervan en de uitvoering ervan op managementniveau.

Meer details

30,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2022, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Gebeurtenissen zoals overstromingen, grote branden, geblokkeerde scheepvaartroutes, de coronacrisis of cyberaanvallen, kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor zowel overheidsorganisaties als bedrijven. Het boek Crisismanagement ondersteunt (toekomstige) managers en bestuurders die voor de uitdaging staan om te doen wat nodig is tijdens crises en calamiteiten. Het boek helpt hen met het verwerven of verbeteren van vaardigheden die van pas komen bij het managen van een crisis. Studenten die voor hun toekomstige loopbaan inzicht nodig hebben in crisismanagement krijgen met dit boek een duidelijk overzicht hoe een en ander is georganiseerd en hoe het wordt toegepast.

De eerste hoofdstukken behandelen de inzichten over crisismanagement en vormen de theoretische basis van het boek. De latere hoofdstukken gaan in op zaken als besluitvorming, leidinggeven en communicatie. De rol van menselijk gedrag komt hierbij nadrukkelijk aan de orde. Tenslotte laat het boek zien hoe crisismanagement werkt in de dagelijkse praktijk. In de bijlagen zijn praktische modellen en voorbeelden opgenomen, waardoor het boek ook als handig naslagwerk kan dienen.

Crisismanagement is bedoeld voor studenten van universitaire en hbo-opleidingen als bestuurskunde, bedrijfskunde, integrale veiligheidskunde (IVK), en management & organisatie, voor professionals in deze vakgebieden en voor managers in organisaties.

Deze vierde uitgave is aangepast aan de laatste inzichten en regelgeving op het gebied van crisismanagement. Zo heeft de auteur recente voorbeelden als de coronacrisis en cybercrises toegevoegd. Ook de voor docenten (op aanvraag) beschikbare casuïstiek, vragen en richtantwoorden zijn geactualiseerd.

Gerelateerde titels

Auteurs

Arthur Zanders

Arthur Zanders is directeur van ZANDERS Consulting & Training B.V. een bureau gespecialiseerd in risico- en crisisbeheersing. Hij heeft een nautische en brandweerachtergrond en is arbeids- en organisatiepsycholoog. Al vele jaren houdt hij zich met name bezig met onderwijs, training en advisering op het gebied van risico- en crisismanagement.