Lezen en schrijven doe je samen Bekijk groter

Lezen en schrijven doe je samen

Een ontwikkelingsgerichte didactiek voor het lezen en schrijven in groep 3 en 4

Verkrijgbaar

Handboek voor betekenisvol lees- en schrijfonderwijs in groep 3 en 4 op basis van actuele inzichten over het lees- en schrijfonderwijs en uitgaande van de ontwikkelingsgerichte onderwijsbenadering.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

In Lezen en schrijven doe je samen komen actuele inzichten over het lees- en schrijfonderwijs aan bod. Deze nieuwe inzichten zijn uitgewerkt aan de hand van praktijksituaties op verschillende scholen.

In andere aanpakken gaan leerlingen dikwijls in hun eentje door een leesmethode heen. In dit boek ligt de nadruk op lezen en schrijven met elkaar, in de groep én samen met de leerkracht.

De lees- en schrijfactiviteiten worden verbonden aan spel, spelscripts en de verhalen van kinderen. Het proces van leren lezen en schrijven wordt ook verbonden aan de thema's in de klas en de vragen die kinderen hierbij hebben. Het boek beschrijft op concrete wijze hoe deze aanpak in de praktijk kan worden ingevoerd.

Dit is een handboek voor betekenisvol lees- en schrijfonderwijs in groep 3 en 4. Het boek gaat uit van de ontwikkelingsgerichte onderwijsbenadering en is bedoeld voor leerkrachten en (pabo-)studenten.

 

Auteurs

Bea Pompert

Bea Pompert is als auteur van o.a. 'Naar lezen, schrijven en rekenen' en 'Met jou kan ik lezen en schrijven' een bekende naam in de wereld van de onderwijspedagogiek en taal in het basisonderwijs. Ze werkt als nascholer en onderwijsontwikkelaar bij De Activiteit: het Landelijk Centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs te Alkmaar.