Rekenen-wiskunde en didactiek Bekijk groter

Rekenen-wiskunde en didactiek

De rol van de leerkracht in het basisonderwijs

Verkrijgbaar

In dit boek staan de didactische vaardigheden centraal om goed reken-/wiskundeonderwijs te verzorgen in het basisonderwijs. Voor pabostudenten en leerkrachten in het basisonderwijs.

Meer details

45,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2017, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

Kunnen rekenen is in de maatschappij, naast een goede taalbeheersing, van groot belang. Het lijkt een open deur. Toch wordt er, als de media gelijk hebben, in ons onderwijs te weinig aan gedaan, of in ieder geval vindt men het niveau te laag. Om kinderen rekenen te leren is meer nodig dan het doorlopen van de rekenmethode. Er is een leraar nodig met enthousiasme voor het vak en bovendien een grondige basis van kennis en vaardigheden van zowel het rekenen als de didactiek.

In Rekenen-wiskunde didactiek staan de didactische vaardigheden om goed reken-/wiskundeonderwijs te verzorgen in het basisonderwijs centraal. Uniek is dat de theorieën van de verschillende didactische stromingen worden uitgelegd en vertaald naar het huidige reken-/wiskunde curriculum van het basisonderwijs.
Ook onderscheidend is dat de opbouw van Reken-wiskunde didactiek de structuur van het basisonderwijs volgt: onderbouw, middenbouw en bovenbouw, tezamen ondergebracht in één boek.
Deel I beschrijft de theorie die ten grondslag ligt aan de huidige rekendidactiek.
Deel II, III en IV gaan over de bouwen.
Het afsluitende deel V bevat een project. Het boek biedt veel voorbeelden, opdrachten, tips en verwijzingen naar materialen of achtergrondliteratuur.

Reken-wiskunde didactiek is bedoeld voor pabostudenten en leerkrachten in het basisonderwijs.
Samen met de uitgave Rekenen en wiskunde uitgelegd vormt dit boek een complete dekking van de kennisbasis Rekenen en wiskunde.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Peter Ale

Peter Ale heeft 25 jaar op de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam les gegeven in wiskunde en didactiek. Sinds zijn pensionering in 2015 is hij betrokken bij de Kennisbasistoets Rekenen en wiskunde.


Van dezelfde auteur:

Martine van Schaik

Martine van Schaik is werkzaam bij het Marnix Onderwijscentrum als onderwijsadviseur en gespecialiseerd in rekenen-wiskunde en onderzoekend en ontwerpend leren.