Met woorden in de weer Bekijk groter

Met woorden in de weer

Praktijkboek voor het basisonderwijs

Verkrijgbaar

Een praktische aanpak voor intensieve woordenschatuitbreiding in het basisonderwijs. Met verschillende instrumenten en technieken om effectief woorden aan te leren en met woorden te oefenen in elke situatie, groep en vak. Geheel herziene 2de druk.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2009, 2de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Woordkennis is een voorwaarde voor succes in het basisonderwijs. Leerlingen met onvoldoende woordenschat kunnen niet alleen de lessen niet goed volgen; zij leren ook minder snel nieuwe woorden en begrippen bij. Als je als leerkracht de resultaten in je klas wilt verbeteren, zul je met taal aan de slag moeten gaan.
In Met woorden in de weer presenteren de auteurs een praktische aanpak voor intensieve woordenschatuitbreiding in het basisonderwijs. Ze reiken verschillende instrumenten en technieken aan om effectief woorden aan te leren en met woorden te oefenen in elke situatie, elke groep en elk vak. Het boek is afgestemd op de praktijk met behulp van veel voorbeelden, opdrachten en handreikingen.
In deze herziene uitgave is geheel vernieuwd. Nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied zijn verwerkt.

Auteurs

Dirkje van den Nulft

Dirkje van den Nulft is werkzaam bij het Expertisecentrum NT2 van pabo Haarlem.


Marianne Verhallen

Marianne Verhallen was docent aan de pabo en de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft trainingen en ondersteunt schoolteams die hun taalresultaten willen verbeteren.