Voorkom probleemgedrag Bekijk groter

Voorkom probleemgedrag

Strategieën die werken op de basisschool

9789088502941

Verkrijgbaar

Omvangrijk naslagwerk dat leerkrachten basisonderwijs de nodige handvatten geeft om problematisch gedrag in de klas te voorkomen en effectief te reageren als er toch problemen ontstaan.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2012, 1ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's224p.

Meer informatie

Voorwoord en bewerking: Cathy van Tuijl (Hogeschool Edith Stein) & Ina Cijvat (Expertis onderwijsadviseurs)

Omgaan met problematisch gedrag van leerlingen is een van de moeilijkste aspecten van het lesgeven. Binnen het onderwijs worden hoge eisen gesteld aan leraren en teams: van het bieden van preventieve basiszorg tot gespecialiseerde interventies.
Het is belangrijk, zeker nu in Nederland Passend Onderwijs wordt geïntroduceerd, dat leerkrachten een uitgebreid repertoire aan vaardigheden bezitten waarmee problematisch gedrag kan worden voorkomen en effectief kan worden gereageerd op problemen die toch optreden.

Dit omvangrijke naslagwerk biedt leraren en gedragsspecialisten in het basisonderwijs handvatten voor het leggen van een goede basis in een klas en gaat in op zaken als klassenklimaat, fysieke ruimte, adequate instructie en omgaan met papierwerk. Duidelijk beschreven zijn de leerkrachtvariabelen die verschil maken in werkhouding, leerattitude, leermotivatie en preventie van probleemgedrag. Een kader om de basis van leerkrachtvaardigheden te verstevigen.

De serie Zorg & Onderwijs en de bijbehorende website zorgenonderwijs.nl zijn nieuw en volgen de ontwikkelingen binnen het Passend Onderwijs. Zorg en onderwijs krijgen door de zorgplicht steeds meer met elkaar te maken. Dit brengt nieuwe ontwikkelingen en verantwoordelijkheden met zich mee, met de nodige consequenties voor leerkrachten, (jeugd)zorg en opleidingen.

Auteurs

Kathleen Lynne Lane


Allison L. Bruhn


Mary Crnobori


Holly Mariah Menzies