Zo gaan Roos en Tom met elkaar om Bekijk groter

Zo gaan Roos en Tom met elkaar om

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen uit de groepen 2 tot en met 4 van het basisonderwijs

9789088501616

Verkrijgbaar

Tweede herziene druk van de succesvolle socialevaardigheidstraining voor de basisschool waarin de integratie van de vaardigheden thuis en in de klas centraal staat.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2011, 2de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

Nathalie van Kordelaar en Marianne Schmidt hebben beiden ervaring in het geven van sociale vaardigheidstrainingen. Zij merkten dat bij de bestaande methoden de geleerde vaardigheden moeilijk integreerden bij kinderen in een situatie buiten de training. Vanuit deze ervaring besloten ze een nieuwe training op te zetten waarin de integratie van de vaardigheden thuis en in de klas centraal staat. Deze training is opgezet voor de basisschool als geheel waarbij integratie met de klas een belangrijk aspect is. Ook leerlingen die niet meedoen aan de training profiteren ervan. De lessen en opdrachten bij de thema's zijn ondergebracht in een uitgave voor de onderbouw en een voor de bovenbouw. De methode is voor beide groepen hetzelfde.

Er kan ook gewerkt worden in de klas en de RT met onderdelen uit de training. De rollenspellen, spelletjes en klassenlessen lenen zich ook goed als lessuggesties om sociale vaardigheden aan te leren en kinderen emotioneel weerbaarder te maken.

In deze tweede druk zijn bij de meeste vaardigheden extra klassenlessen, doe-opdrachten en fysieke oefeningen toegevoegd. De methode is uitgebreid met de vaardigheid 'Je inleven in een ander'.

Auteurs

Nathalie van Kordelaar

Drs. Nathalie van Kordelaar heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Amsterdam en heeft momenteel samen met Mirjam Zwaan een eigen praktijk; Incontext Orthopedagogen. Daarvoor heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis) onderwijs als leerkracht en remedial teacher en 3 jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider. Ze heeft ruime ervaring in de omgang en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen en/of leerproblemen als ook in de diagnostiek bij deze problematiek.


Marianne Schmidt

Marianne Schmidt. Orthopedagoge. Werkzaam in het regulier basisonderwijs als intern begeleider en trainer Sociale Vaardigheden. Heeft tevens als leerkracht gewerkt. Is werkzaam bij de Permanente Commissie Leerlingenzorg (PCL) van WSNS 3001.