Minder stress, minder autisme Bekijk groter

Minder stress, minder autisme

Plan C

9789088509438

Verkrijgbaar

Dit boek laat zien welke impact stress op mensen met autisme heeft en biedt handvatten en oefeningen om dit beter te hanteren. Het toont ook hoe emoties en de werking van het brein kunnen leiden tot overprikkeling.

Meer details

32,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Wereldwijd zijn vele nieuwe inzichten ontstaan op het gebied van autisme, menselijk gedrag en de stresservaringen die hiermee gepaard gaan. Reguliere oude kennis van autisme is niet meer voldoende noch voor ouders, professionals in onderwijs en zorg, noch voor mensen met autisme. Dit boek laat aan de hand van de laatste inzichten op het gebied van stress, emoties en de werking van het brein zien wat mensen met autisme wel helpt.

Minder stress, minder autisme laat zien welke impact stress op mensen met autisme heeft. Ook stress als gevolg van trauma en minder veilige hechting heeft invloed op ieder mens met en zonder autisme. Het boek biedt handvatten en oefeningen om stress beter te herkennen en hanteren.

Daarnaast laat het boek ook zien hoe emoties en de werking van het brein kunnen leiden tot overprikkeling. Naast nieuwe kennis en bewustwording hiervan, worden er oplossingen geboden hier beter mee om te gaan. Kennis die nodig is voor een gezonde ontwikkeling en groei. Voor eigen autonomie en zelfstandigheid.

Dit boek biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen met autisme, hun ouders, partners en ook voor professionals in (jeugd)zorg en onderwijs.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marjon Kuipers-Hemken

Marjon Kuipers-Hemken houdt zich al sinds 1998 met autisme bezig. Het resultaat is dat zij zich goed kan verplaatsen in de belevingswereld van iemand met autisme, maar evengoed ook in die van degenen die hier mee in contact zijn.
Marjon is NLP Coach Counsellor, NLP Master Practitioner en gecertificeerd trainer/coach in autisme & communicatie. Ook is zij geregistreerd NMI Mediator en wordt door de rechtbank erkend als autismedeskundige.


Saskia Buma

Saskia Buma is een ervaren professional en trainer op het gebied van autisme. Ze is ook moeders van twee kinderen met autisme.