Plan B Bekijk groter

Plan B

een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie

9789088506505

Verkrijgbaar

Een praktische maar vooral vernieuwende handreiking voor mensen met autisme, partners, ouders, leerkrachten, hulpverleners en ieder ander die op welke manier dan ook met autisme in contact is.

Meer details

32,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2015, 3de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 168p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

"Autisme: je kunt er niets aan doen, maar wel iets mee doen"

Plan B gaat over het maken en opbouwen van contact met jezelf en met de ander in relatie tot autisme. Immers contact behoeft communicatie en communicatie is een ingewikkeld proces. Plan B gaat over keuzes en eigen regie.
Plan B is uniek omdat het de vele generalisaties over autisme pareert en uitgaat van de mogelijkheden van, voor en door de individuele mens met autisme. De heldere uitleg over het fenomeen overprikkeling is een must.

Gijs en Marjon zijn er in geslaagd op basis van hun kennis en ervaringen een praktische maar vooral vernieuwende handreiking te schrijven voor mensen met autisme, partners, ouders, leerkrachten, hulpverleners en ieder ander die op welke manier dan ook met autisme in contact is.

Dit boek laat zien dat er veel praktische manieren zijn om de kwaliteit van leven van mensen met autisme te verbeteren. - Bram Sizoo, Psychiater, Hoofd Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen Dimence

Plan B is een praktisch, informatief en met humor geschreven boek met als centrale vraag: Ik heb autisme en nu verder? Een inspiratiebron om te laten zien dat de kijk op autisme anno nu anders kan, maar vooral ook anders moet. - Drs. Carlo Post & Dr. Jaap Brand, ervaringsdeskundigen, bestuur Autisme Ten Top

Of je nu autisme hebt of niet. Het gaat altijd over het individu, en dat komt in dit boek ook goed tot uiting. Ik ben erg blij met dit boek omdat het er nog niet was. - Saskia Buma - Directeur Stichting Mama Vita

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Marjon Kuipers-Hemken

Marjon Kuipers-Hemken houdt zich al sinds 1998 met autisme bezig. Het resultaat is dat zij zich goed kan verplaatsen in de belevingswereld van iemand met autisme, maar evengoed ook in die van degenen die hier mee in contact zijn.
Marjon is NLP Coach Counsellor, NLP Master Practitioner en gecertificeerd trainer/coach in autisme & communicatie. Ook is zij geregistreerd NMI Mediator en wordt door de rechtbank erkend als autismedeskundige.


Gijs Horvers

Gijs Horvers heeft autisme en werkt als ervaringsdeskundige, maar is ook gediplomeerd woon/activiteitenbegeleider en beeldenddenkend kunstenaar. Hij is een veel gevraagd spreker over autisme en sprak eerder o.a. op het congres van de Nederlandse Vereniging Autisme en bij TEDx. Tevens is hij betrokken bij autisme gerelateerde projecten, zoals Autisme & Eigen Kracht en Vanuit Autisme Bekeken.
Gijs werd in zijn leven gepest, vluchtte in verslavingen en werd onderschat en overschat in relaties, opleiding en werk. Hij kende periodes van eenzaamheid en totale ontreddering. Nu zet hij zich in voor anderen met autisme.

Samen zijn Marjon en Gijs de drijvende kracht achter Auticomm. Zij zijn gespecialiseerd in autisme & communicatie en overprikkeling. Hun doelstelling is een Autismevriendelijk! Nederland en daarom hebben zij o.a. in 2008 de intentie Autismevriendelijk! in het leven geroepen.
Plan B is de basis voor hun gecertificeerde trainingen die op allerlei plaatsen in Nederland gegeven worden.