Een Asperger-relatie Bekijk groter

Een Asperger-relatie

9789057121890

Verkrijgbaar

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2004
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Drie jaar nadat hij trouwde, kreeg Chris Slater-Walker de diagnose Asperger-syndroom. Voor hem verklaarde dat waarom hij zich altijd sociaal gehandicapt had gevoeld. Voor zijn vrouw Gisela betekende het dat ze moest leren aanvaarden dat er nooit sprake zou zijn van het intuïtief herkennen van elkaars gevoelens, ondanks alle goede bedoelingen.

Chris en Gisela geven in eenentwintig hoofdstukken om beurten hun kijk op belangrijke aspecten van hun relatie. Aanvankelijk had Gisela vooral oog voor de aantrekkelijke kanten van Chris' afwijkende gedrag, maar geleidelijk kwamen ook de problemen naar voren. Openhartig beschrijven beiden hoe zenuwslopend communicatie met een Asperger is, en hoeveel geduld en doortastendheid van de naaste wordt gevraagd. Daarnaast gaan zij in op onderwerpen als affectie, intimiteit, romantiek, seks, samenwonen, ouderschap, sociaal leven en werk -- met indrukwekkende voorbeelden van situaties die onvermijdelijk voorkomen in een Asperger-relatie.

"Dit is het eerste boek waarin een geslaagd huwelijk vanuit het gezichtspunt van beide partners wordt bekeken. Het biedt veel wetenswaardigs, niet alleen voor stellen in dezelfde situatie of voor individuen met Asperger die een relatie overwegen, maar ook voor de organisaties die dit soort relaties ondersteunen." - uit het voorwoord van Tony Attwood

Auteurs

Gisela en Chris Slater-Walker

Gisela en Chris Slater-Walker kennen elkaar van de studie Russisch aan de Universiteit van Manchester. Ze trouwden in 1994. Chris kreeg in 1997 de diagnose Asperger Syndroom.
De site van de auteurs: www.asperger-marriage.info