Asperger-syndroom en seksualiteit Bekijk groter

Asperger-syndroom en seksualiteit

in adolescentie en volwassenheid

9789057122101

Verkrijgbaar

27,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 254p.

Meer informatie

"Dit boek bevat precieze en geruststellende informatie en geeft daarnaast vele praktische adviezen." uit het voorwoord van Tony Attwood

De kunst van het versieren wordt niet door iedereen perfect beheerst, zeker niet door mensen met het syndroom van Asperger een autismespectrumstoornis. Hoe gaan adolescenten en volwassenen met het Asperger-syndroom om met seksuele gevoelens en seksueel gedrag? Welke hulp komt van pas als zij te ver gaan in het uitdrukken van hun seksualiteit? Hoe gaan zij om met intimiteit en communicatie in seksuele verhoudingen?

In deze uitgebreide gids biedt Isabelle Hénault praktische informatie en advies over alle aspecten van seksualiteit en het Asperger-syndroom, zoals seksuele ontwikkeling en puberteit, het afbakenen van seksuele grenzen, sociale vaardigheden, het beheersen van emoties, seksuele voorkeur, genderidentiteit en relaties. Daarnaast bevat dit boek een programma van twaalf workshops voor de ontwikkeling van socioseksuele vaardigheden. Dit programma is speciaal ontworpen voor adolescenten en volwassenen met het Asperger-syndroom.

Deze gids is een onmisbare informatiebron voor hulpverleners, ouders, docenten en mensen met Asperger.

Auteurs

Isabelle Hénault

Isabelle Hénault volgde een opleiding tot psycholoog-seksuoloog aan de Université du Québec in Montréal, Canada, en is zelfstandig gevestigd psychotherapeute.