Jules Hofman Bekijk groter

Jules Hofman

Antwerps Art nouveau en belle époque architect

9789463960533

Verkrijgbaar

Een herdenkingsboek voor architect Jules Hofman, een van de belangrijkste Antwerpse vertegenwoordigers van de art nouveau. Met oud en nieuw beeldmateriaal.

Meer details

28,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij overige uitgevers
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 100p.
Extra met kleurenillustraties

Meer informatie

Jules Hofman behoort tot de belangrijkste Antwerpse vertegenwoordigers van de art nouveau. Na zijn studie aan de Antwerpse academie (1880-84) bouwde hij een groot aantal woonhuizen en handelszaken in die stad, aanvankelijk (voor 1898) in diverse neostijlen, vooral Vlaamse neorenaissance, nadien in art-nouveau-stijl. Zijn bekendste werk kwam vanaf 1892 in de wijk Zurenborg tot stand, in opdracht van een lokale bouwmaatschappij. In 1909 werd hij hoofdarchitect van bouwmaatschappij Vooruitzicht, waarvoor hij in 1913 zijn grootste project realiseerde, de synagoge Machsike Hadass.

Dit boek is geen wetenschappelijk werk, maar eerder een herdenkingsboek. Voor de eerste maal wordt er geschreven over de familie Hofman en de relatie met Antwerpen. Aan de hand van oud en nieuw beeldmateriaal wordt de schoonheid van het detail van de architectuur van Jules Hofman belicht.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Alex Elaut

Alex Elaut (1955) is geboren in Wetteren en groeide op in Antwerpen in de buurt van Zurenborg en Borgerhout. Van 1978 tot 2020 werkte hij als fietscoördinator bij Toerisme Provincie Antwerpen. Vanaf 1983 is hij een erkend stadsgids van Antwerpen. Ontwerper van de Architectuur-, Brialmont- en Sint-Annekesfietsroute en het fietsknooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen. Auteur van fietsgidsen, van publicaties in heemkundige tijdschriften, erfgoedbrochures en wandelingen in Berchem, Antwerpen en Borgerhout. Medestichter van de Vlaamse Federatie van Kerststallenvrienden, curator van diverse tentoonstellingen.